A BVB 2-0-ról és 3-2-ről is felállt Frankfurtban

A Borussia Dortmund nem tudta tovább folytatni győzelmi szériáját, de újabb pontot szerzett egy rendkívül látványos, 3-3-as végeredménnyel záródó mérkőzésen az Eintracht Frankfurt ellen idegenben, a Bundesliga 9. játéknapján.

A BVB vette kézbe az irányítást a mérkőzés legelején, és már a 3. percben akcióba lendültek, de Malen csak elérni tudta Reus ívelését a kapufa mellett, a szög már túl szűknek bizonyult a gól megszerzéséhez. Két perccel később már Kobelnek kellett közbelépnie, aki Larsson közeli kíséretét hárította, miután Chaibi visszatette neki a játékszert. Knauff és Wolf küzdött meg a kipattanóért, amit előbbi ért el, ám közelről elrúgott labdája eltalálta Wolf kinyújtott bal karját, aki a tisztázáshoz készülve hagyta azt kint az egyensúlyozás következtében. A pozitúra egyáltalán nem volt természetellenes, és a játékvezető, Schröder továbbot is intett, ám a videóasszisztens Dankert jelzést küldött neki. Schröder visszanézte az esetet, majd büntetőt ítélt, amit Marmoush higgadtan értékesített a nyolcadik percben.

A 23. perchez érve Bensebaini előtt adódott lehetőség az egyenlítésre fejelés által, de a Malentől kapott beadás túl szélesre sikeredett. Az eredmény ehelyett 2-0-ra változott, miután hasonló jelenet bontakozott ki, mint az első találatot megelőzően. Larsson játszotta meg a labdát az üresen hagyott jobb szélre, és Butának a világ összes ideje a rendelkezésére állt. Hummels próbált meg közbelépni, de a frankfurti játékos lövését nem tudta meghiúsítani – Kobel ugyan nagy védést mutatott be, de a kipattanó újra Buta elé esett, aki ismét kísérletezett. Hummelsen ez megpattant, és Kobel újra védett, de felbukkant Marmoush és értékesítette a helyzetet, ezzel növelve az előnyt a 24. percben.

Nem sokkal később Gregor Kobel ellátásra szorult, és le is kellett őt cserélni. A helyére érkező Alex Meyert a 36. percben tesztelte az ellenfél, miután a megszokott sémával tört előre a Frankfurt: egy hosszú íveléssel a jobb szélre játszották ki a labdát, és Chaibi adta be középre a játékszert. Meyer előreugrott, hogy tisztázzon, de először Marmoush lábával találkozott, és csak utána a labdával. A VAR ismét szerepet kapott, de Schröder maradt az eredeti döntésénél, és nem ítélt büntetőt. Ezt tekinthetjük igazságszolgáltatásnak is, hiszen ez a megmozdulás könnyedén érhetett volna tizenegyest.

image

Ez egyben azt is jelentette, hogy a BVB játékban maradt – és vissza is zárkózott eggyel a félidő vége előtt: Füllkrug passzolta tovább Wolf középre ívelését Sabitzerhez, aki 16 méterről lőve szépíteni tudott a nyolc perces hosszabbítás első percében. Szinte azonnal jött is a válasz, és Marmoush könnyen visszaállíthatta volna a kétgólos előnyt, kísérlete azonban a kapufán csattant. A hosszabbítás 7. percben Reus továbbított Hummelshez, aki 15 méterről külsővel lőtte kapura a játékszert, de kissé szélesre sikeredett kísérlete.

Edin Terzic kettős cserével reagált a második félidőre, Malen és Reyna helyett Moukokót és Adeyemit küldte pályára, a formációt pedig 4-4-2-re cserélte. Adeyemi mélyen a saját térfelén helyezkedett el azon a bal oldalon, mely az első játékrészben bántóan üresen maradt.

Ennek ellenére így is a vendéglátók előtt adódott az első helyzet: Knauffot állította meg Meyer, a kipattanót viszont Marmoush tűzhette rá, de a kapu felett szállt el kísérlete a 47. percben. Nyolc perccel később viszont újra a vendégek örülhettek – Knauff nem tudta kellően messzire tisztázni Wolf ívelését, és Moukoko reagált a leggyorsabban a büntetőterületen belül, aki négy védő mellett talált utat a labdának a kapuba. Az Eintracht megreklamálta a találatot, miután a játékba nem avatkozó, de lesen álló Füllkrug takarta a hazai hálóőr, Kevin Trapp látószögét, de a találat érvényben maradt. A BVB a 62. percben már a vezetéshez is közel került, ám Reus kísérletét szögletre hárították. Ez volt az utolsó megmozdulása a mérkőzésen a korábbi csapatkapitánynak, akit Brandt váltott nem sokkal később a pályán.

image

A 3-2-es dortmundi előny helyett 3-2-es frankfurti előny alakult ki: a középpályán Brandt veszítette el a labdát, és Skhiri rögtön megjátszotta Chaibit, aki Bensebaini eszén túljárva megszerezte a vezetést csapatának a 68. percben. Hummels ezt követően sérülés miatt cserére kényszerült, a helyére Süle érkezett. A vendégek küzdöttek tovább, és a 82. percben ez ki is fizetődött, miután Adeyemi lapos beadását Brandt tudta gólra váltani, ezzel javítva korábbi hibáját, és 3-3-ra módosította az állást.

A Dortmund a legvégsőkig harcolt a győzelemért, és vissza is szorította az Eintrachtot, és büntetőhöz is juthattak volna, miután Larsson fékezte meg szabálytalanul Schlotterbecket a hosszabbításban. A VAR azonban ezúttal néma maradt…

A mérkőzés videós összefoglalója: