A cserék idén is jövedelmezők lehetnek a csapat számára

14-11 volt a lövések aránya a Borussia Dortmund javára, akik 58%-ban birtokolták a labdát. Ehhez hat gól is társult egy izgalmas találkozó keretében, noha a BVB-nak így is döntetlennel kellett megelégednie Frankfurtban. A mérkőzés érdekességei következnek.

Veretlenség: A BVB immáron kilenc mérkőzés óta veretlen, ami a klub történetében harmadjára fordul elő: korábban a 2002/2003-as, valamint a 2018/2019-es idényben írtak ilyen sorozatot, viszont öt ponttal többet szereztek idén eddig (21), mint a tavalyi szezon ezen szakaszában.

Sok gól: Mindkét csapatot jó védekezés jellemezte az idei szezonban eddig, de most mind a Frankfurt, mind a Dortmund először kapott kettőnél több gólt egy tétmérkőzésen.

Fontos cserék: Youssoufa Moukoko és Julian Brandt is betalált, valamint a szintén csereként beálló Karim Adeyemi készítette elő Brandt találatát. Az előző idényben a BVB csapata volt az, amely a legtöbb gólt szerezte cserejátékosok által.

Történelmi úton: Marcel Sabitzer megszerezte idei első gólját, de ugyanez érvényes a félidőben beálló Youssoufa Moukokóra is. A még mindig csak 18 éves játékos 13 eddigi bajnoki góljából nyolcat szerzett csereként beállva. Korábban csupán Paco Alcácer tudott több gólt szerezni csereként a BVB mezében Moukokónál.

A széria folytatódik: Julian Brandt az elmúlt nyolc bajnoki mérkőzésén mindig érintett volt legalább egy találatban (4-4 gól és gólpassz), és neki van a legtöbb pontja a kanadai táblázaton a BVB-ban idén.

Mérföldkő: Mats Hummels 350. Bundesliga bajnokiján lépett pályára a BVB mezében, ezzel pedig megelőzte az öröklistán Roman Weidenfellert. Immáron egyedül birtokolja a második helyet, előtte csupán Michael Zorc áll 463 mérkőzéssel.

Előkészítő: Niclas Füllkrug gólpasszt adott a mai mérkőzésen, és négy gólban volt eddig érintett hét Bundesliga-találkozón a Dortmund mezében (2-2 gól és gólpassz).

Felállás: A BVB 2022 elején szintén 2-0-s hátrányba került ugyanezen stadionban, és akkor is három találattal válaszoltak, ám azon a mérkőzésen többször nem kapituláltak.

Büntető: Az előző 37 büntetőből 36 ment be a BVB ellen, csupán Dodi Lukebakio hagyta ki ellenünk a tizenegyest. A legutolsó büntető, amit a dortmundi hálóőr kivédett a bajnokságban 2013 októberére tehető, akkor Roman Weidenfeller állította meg a Schalkéban játszó Kevin-Prince Boatenget.

Sok büntető: A BVB ellen a tavalyi idény során csupán egyetlen büntetőt fújtak be, idén viszont máris négynél tartanak, korábban a Heidenheim, Hoffenheim és Union Berlin is tizenegyest kapott ellenünk.