Terzic: “… nem könnyű minket legyőzni…”

Az Eintracht Frankfurt elleni mérkőzést követő sajtótájékoztatón Edin Terzic nem csupán a sok gólt eredményező okokról beszélt, hanem a sérült játékosok állapotáról, valamint a szerdai kupamérkőzésről is szót ejtett.

Edin Terzic a Frankfurt elleni 3-3-as döntetlenről:
“Vegyes érzéseim vannak ma. Egy őrült mérkőzést láttunk hihetetlen sok gólszerzési lehetőséggel. Tudunk jobb futballt is játszani, valamint megmutattuk, hogy nem könnyű minket legyőzni még akkor sem, ha 2-0-s hátrányba kerülünk. Kétszer is vissza tudtunk jönni.”

… az első félidőben felmerülő problémákról a védelem bal oldalán:
“Folyamatosan átengedtük őket ott az első játékrészben. Nem helyeztünk egységesen nyomást az ellenfélre, aminek következtében rések keletkeztek hátul. Az sem segített, hogy fontos párharcokat veszítettünk el, a félpályánál nem tudtunk védekezni, és nem tudtuk a támadásokat távol tartani a kapunktól, amit az előző pár mérkőzésen sokkal jobban végre tudtunk hajtani. Ennek okán félidőben változtattunk a rendszeren, és pályára küldtem két friss játékost. A labdabirtoklásunk ettől sokkal jobbá vált, ennek ellenére a Frankfurt kontratámadási erősségét túl sokszor láthattuk.”

… a véleményes büntetőhelyzetekről:
“Nem szoktam sokat beszélni a bírói döntésekről. Voltak olyan ítéleteket, melyeket én másképp hoztam volna meg, de ez nem jelenti azt, hogy akkor kevesebb büntető lett volna. Volt éppen elég dolog, amit rosszul csináltunk.”

… a sérült játékosokról:
“Gregor Kobel arcát eltalálta Nico Schlotterbeck könyöke, Mats Hummels pedig rúgást kapott a sípcsontjára. Ez ideget talált, aminek következtében egészen a bokájáig lesugárzott a fájdalom. Emre Can még mindig túl sok fájdalmat érzett ahhoz, hogy játszani tudjon ma. Felix Nmechának problémái adódtak csípő- és medencetájékon, de szerencsére Newcastle-ben tudott játszani. Julian Brandt és Julian Ryerson már tudott edzésmunkát végezni tegnap, így esetükben fennállt a lehetőség, hogy pályára léphetnek ezen a találkozón.”

… a közelgő mérkőzésekről:
“A fő fókuszunk most a szerdai kupamérkőzésre irányul, ahol egy kemény ütközetre számítunk a TSG Hoffenheim ellen, akik nem csupán jó formának örvendenek, de megnyerték a legutóbbi öt idegenbeli mérkőzésüket a Bundesligában. Kemény ütközetre számítunk, de boldogok vagyunk, hogy végre újra hazai pályán játszhatunk a Német Kupában.”