A bajnokság után a kupában is legyőztük a Hoffenheimet

Marco Reus találatával minimális különbséggel, de magabiztosan győzte le a BVB sinsheimi ellenfelét a Német Kupában és jutott be a legjobb tizenhat közé.

Komoly hazai sorozatot kezdett meg a Borussia Dortmund szerda este a Német Kupában, ugyanis három fontos mérkőzés vár egy héten belül a fekete-sárgákra. A kupamérkőzés után a Bayern Münchent fogadja majd a Signal Iduna Parkban a gárda szombaton, kedden pedig a Newcastle Unitedet látja vendégül.

A Dortmund és a Hoffenheim a bajnokságban már találkozott egyszer ebben a szezonban, akkor emberhátrányban is 3-1-es győzelmet aratott a Terzic-legénység a kékek otthonában.

A kupában eddig kétszer feszültek egymásnak a felek, mindkét alkalommal dortmundi siker született és ebben reménykedett a Signal Iduna Park közönsége szerda este is.

A dortmundi stáb ezúttal nem számíthatott a csapatkapitány Emre Canra, viszont Gregor Kobel és Mats Hummels is visszatérhetett a csapatba, mindkét játékost le kellett cserélni a Frankfurt elleni 3-3 alkalmával.

A találkozó gyors sinsheimi helyzetekkel kezdődött, a második percben Bebou szerezhette volna meg a vezetést a vendégeknek, de Kobel nagy bravúrral védett, nem sokkal később pedig már Kobel sem segíthetett Berisha kísérleténél, de Schlotterbeck a gólvonalról tisztázott.

A kezdeti sokk után kézbe vette az irányítást a BVB, és Marco Reus lövésével jelezte is, hogy pályán van a csapat, az egykori kapitány kísérlete nem sokkal zúgott el a kapufa mellett.

A Dortmund egyre több helyzetet alakított ki, de az utolsó passzokba mindig hiba csúszott, a lövések pedig nem találták el a vendégek kapuját, Bynoe-Gittens és Moukoko is bevehette volna Baumann hálóját, de egy ízben ráadásul éppen egymást akadályozták.

A 40. percre a Borussia már 13 lövési kísérletnél tartott a 4 sinsheimivel szemben, és csak idő kérdése volt, mikor sikerül megszerezni a vezetést. Ez végül a 43. minutumban sikerült is, Reus hetedik kísérlete megtalálta az utat a kapuba és így előnnyel vonulhatott a hazai alakulat pihenőre.

A fordulás után nem változott a játék képe, továbbra is a BVB akarata érvényesült, Bynoe-Gittens kifejezetten veszélyesen futballozott a bal szélen, és nem sok választotta el attól, hogy megszerezze a második gólt.

A félidő közepéhez érkezve valamelyest meddővé vált a mezőnyfölény, de a Hoffenheim nem igazán jutott el Kobel kapujáig, és újabb találat már nem is született, így bár minimális különbséggel, de összességében magabiztosan jutott be a Borussia a Német Kupa legjobb tizenhat csapata közé – ahol már sem a Bayern München, sem az RB Leipzig nem lesz ott…