Reus: “Rengeteg esemény zajlott az ellenfél térfelén”

A Borussia kontingense elégedetten nyilatkozott a médiának a Német Kupában vívott mérkőzését követően: Sebastian Kehl, Marco Reus, Gregor Kobel és Salih Özcan értékelték a látottakat.

Marco Reus: “Volt két vagy három jó lehetőségem is a gól előtt, de nem voltam jó pozícióban a labdával. A találatom kissé tipikusnak mondható volt, és mondanom sem kell, tény, volt benne némi szerencse is. Változtattunk pár helyen, és így is remekül kezdtünk a mérkőzésen, emelem kalapom! Rengeteg esemény zajlott az ellenfél térfelén. Jamie lenyűgözően játszott, és Muki is remekül teljesített. Igazán jól teljesítettünk az elején, a második félidőben ez már kevésbé sikerült, viszont nem hagytunk túl sok lehetőséget az ellenfélnek, éppen ezért mondhatjuk, hogy megérdemelt volt a győzelem.”

Salih Özcan: “Kemények és támadóak voltunk. Igazán meg akartuk nyerni ezt a találkozót és ez főleg az első játékrészben látszódott meg a játékunkon – már akkor el is kellett volna, hogy döntsük a sorsát. A második játékrészben meg kellett volna szerezzük a második találatot is a biztonság kedvéért – ez nem sikerült, dolgoznunk kell rajta. Összességében örülünk annak, hogy továbbjutottunk. Sokkal stabilabb lett a védekezésünk, ami azt is garantálja, hogyha nem kapunk gólt, nem tudjuk elveszteni a mérkőzést. Szombaton forró hangulatra számítunk, de a szurkolóink mögöttünk állnak, és velük együtt építeni akarunk a hazai formánkra. A fókusz immáron a Bayern elleni mérkőzésre irányul.”

image
Jamie Bynoe-Gittens

Jamie-Bynoe Gittens: “Igen, ez egy megérdemelt, küzdelmes győzelem volt. Megfelelően védekeztünk, és sok jó helyzetet teremtettünk magunknak. Ez egy fontos győzelem volt, és jó érzéssel tölt el minket az, hogy továbbjutottunk a következő körbe.”

Gregor Kobel: “Nagyon erős első félidőt produkáltunk. A labdát elképesztően jól járattuk, és nagyon domináns volt vele a játékunk. A Hoffenheim az első percekben teremtett helyzetén kívül nem tudott semmit sem felmutatni. A második játékrész már nem volt ennyire domináns a labdával részünkről, de védekezésben jól teljesítettünk, nehezen tudtak helyzetet kialakítani – ezért is megérdemelt a győzelmünk.”

Sebastian Kehl: “Nagyon örülök annak, hogy 90 perc alatt tudtuk befejezni a mérkőzést, mivel kemény sorsolásunk van jelenleg – ennek fényében a hosszabbítás fájdalmas lett volna számunkra. Továbbra is veretlenek vagyunk, remek szériánk van, hazai pályán nagyon stabilak vagyunk, jó a formánk és kondíciónk, és mély a keretünk. A cserék jól működtek és működnek. Az edzőnk a lehetőségek terén el van kényeztetve a hétvégi mérkőzés tekintetében.”