A Bayern fölényével zárult a Der Klassiker

A 10. játéknap kiemelt mérkőzése elég egyoldalúra sikeredett, a Borussia Dortmund hazai pályán 4-0-s vereséget szenvedett a Bayern Münchennel szemben. Ez volt a Borussia első veresége az idei szezonban.

Az akció hamar elkezdődött, már az első szögletből találat született, miután Sané beadása az előretörő Upamecano fején landolt, aki közelről a hálóba is bólintotta a játékszert a harmadik percben. Nem ez volt azonban az egyetlen alkalom, mikor a vendégek túl sok területet kaptak a hazaiaktól. A hatodik percben 18 méterről Coman lőhetett, kísérlete azonban elszállt a kapu fölött. A BVB teljesen kiszolgáltatott helyzetben találta magát az első percekben, rendre eladta a labdát, akcióit nem tudta kivitelezni, és ezt a vendégek újfent megbüntették: Sané tört előre egy kontratámadás során, Goretzkával összejátszva vitték fel a labdát, majd megtalálta Kane-t, aki könnyedén fejezte be az akciót, és növelte kettőre az előnyt a 9. percben. A negyedik nagy helyzet szintén a vendégek előtt adódott a 16. percben, de Kobel szép védést mutatott be Sané lövésénél, igaz, ha bement volna sem biztos, hogy számított volna, mivel Sané látszólag lesről indult előre.

Hummels ragadta magához a kezdeményezést, és tolta feljebb a játékot az ellenfél térfelére, azonban a Fekete-Sárgák támadószekciója nem tudott utat találni a Bayern védelme mögé, csupán pár lövést tudott megereszteni, sikertelenül. Fél óra elteltével ugyan a Dortmundnak több kísérlete volt (4-3), de a Bayernnel ellentétben egyik helyzetük sem volt igazán tiszta lehetőség.

image

A legnagyobb esély arra, hogy szebb eredménnyel vonulhasson pihenőre a Dortmund az első félidő hosszabbításában érkezett: egy ígéretes támadásnál már úgy tűnt, hogy megakad, azonban Sabitzer visszaszerezte a labdát, és Brandtnak ki tudta tenni balra. Utóbbi játékos Reusnak szánt beadása Malenhez került, aki kellő területet talált maga előtt, de képtelen volt leszorítani a lövést, és kimaradt a helyzet, ezzel pedig a félidő is 0-2-es vendégelőnnyel zárult.

Terzic cserével reagált a mérkőzés alakulására, Wolf helyére Süle érkezett, azonban így is ugyanúgy zajlott a mérkőzés a második játékrészben, mint az elsőben. Musiala tisztán törhetett előre 26 másodperccel a félidő indulását követően, azonban Kobel szögletre tudta hárítani a kísérletet, ami szintén veszélyesnek bizonyult. A büntetőterületen belül igazi flipperjáték alakult ki, ami végül azzal zárult, hogy Mazraoui lövése szélesre sikeredett.

Az 56. percig kellett várni arra, hogy a Dortmund első veszélyes támadását láthassuk. Miután a büntetőterületen belülre íveltek egy hosszú labdát, a harciasan játszó Reus megszerezte azt, összejátszott Füllkruggal, de nem tudták legyőzni Manuel Neuert annak ellenére sem, hogy erős lövést zúdított a kapura. Nem sokkal később a túloldalon zajlott a játék és Kobelnek kellett közbeavatkoznia, Sané kísérletét hárította először az 58. percben, majd Musiala lövését is védte a 64. percben.

Az érzelmektől egyre inkább túlfűtöttebb mérkőzésen Malen és Özcan helyére Adeyemi és Nmecha állt be a játékba. Hátsó hármas alakzattal, Ryersonnal és Adeyemivel a széleken a Dortmund 3-5-2-es rendszerre váltott, és a BVB ezzel jó irányba kezdett el haladni. Nmecha a 67. percben veszélyeztette az ellenfél kapuját, de csak az oldalhálót találta el, de a felzárkózás minden reményét eloszlatta a 72. perc, mikor Coman passzát Kane újabb gólra váltotta, ráadásul a hosszabbítás perceiben a mesterhármasát is megszerezte, amivel kialakult a 4-0-s vendéggyőzelem, megszakítva ezzel a Dortmund több remek sorozatát is.

A mérkőzés videós összefoglalója: