Bynoe-Gittens megállíthatatlanul tört előre a győzelemért

A Borussia Dortmund nagyszerű fordítással szerzett magának három pontot, köszönhetően annak, hogy a kétgólos hátrányát már az első félidő végére ledolgozta. A lövések aránya 20-10 volt, az xG-mutató 3,1-1,0-t mutatott a hazaiak javára. A Gladbach kapusának, Moritz Nicolasnak nem volt unalmas napja, kilenc védést is be kellett mutatnia a 4-2-re végződő találkozón. A mérkőzés érdekességei következnek.

Mérkőzést eldöntő: Jamie Bynoe-Gittens remek napot fogott ki: az ő találatával fordított a Dortmund 3-2-re, valamint ő adta a gólpasszt 2-2-nél, tempóját pedig újra és újra megmutatta a pályán. 33,8 km/h-s végsebességet ért el, amivel a második leggyorsabb volt a pályán, öt lövése pedig a legtöbb volt, amit egy játékos vállalt a pályán. Korábban háromszor betalált csereként, ezúttal viszont megszerezte első gólját úgy, hogy a kezdőcsapatban kapott helyet.

Tüdőromboló sprint: Donyell Malen 34,0 km/h-s sebességet ért el sprintje során, melynek végén betalált a Gladbach kapujába, és beállította vele a 4-2-es végeredményt. A holland játékos idén négy találatot szerzett eddig: soha korábban nem volt ennyire eedményes egy bajnokság első felében.

Kezdeményezés: Julian Brandt adta a gólpasszt Marcel Sabitzer góljánál, és öt gólpasszával a klub legjobb előkészítője idén.

Fáradhatatlan: Julian Ryerson teljesítette a legtöbb sprintet a játékosok között (33), és legnagyobb sebessége 32,4 km/h volt, amivel tartani tudta a tempót az ellenfél sebes támadóival, Nathan Ngoumouval és Robin Hackkal szemben.

Keményen szerelő: Ramy Bensebaini párharcai 83%-át nyerte meg az első félidőben, és a 97. perchez érve is ez a mutató 73% volt, amivel a legjobb volt a dortmundi játékosok között.

Fordítás: Legutóbb 2022 januárjában tudott fordítani a Dortmund kétgólos hátrányból, akkor a Frankfurt otthonában 3-2-re nyertek a Fekete-Sárgák. Ez volt az ötödik alkalom, hogy a BVB vesztes pozícióból tudott pontot, vagy pontokat szerezni, náluk többször ezt csak az Augsburg tudta megcsinálni (6 alkalom).

Kedvenc ellenfél: A BVB immáron legutóbbi tíz hazai bajnokiját nyerte meg a Gladbach ellen, melyen a gólarány 36-7 a Dortmund javára. Ennél hosszabb győzelmi szériája hazai pályán egy csapat ellen sincs a Bundesligában játszó felek közül.

Viharos: Csak az 1. játéknapon lejátszott Augsburg-Mönchengladbach mérkőzés hozott több gólt az első játékrészben az idei szezon során, ott 3-3-as eredménnyel vonultak pihenőre a felek.