1-1-gyel zárt a Dortmund Leverkusenben

Négy nappal a Milan elleni idegenbeli győzelmet követően újabb túrán vett részt a Dortmund, ezúttal részsikerrel: Leverkusenben a Bundesliga 13. játéknapján pontot szerzett, a félidei 1-0-s vendégvezetést követően 1-1-es végeredménnyel zártak a felek.

A BVB gyorsan hatást tudott gyakorolni a mérkőzésre, és első támadásukat gólra is váltották: a sárga felszerelésben játszó vendégegyüttes szép játékkal iramodott előre, ahol Füllkrug keveredett csatába Tapsobával háttal a kapunak – a csatár azonban továbbítani tudta a labdát az előretörő Ryerson felé, aki elpöckölte Hradecky mellett a játékszert, és közelről a kapuba talált az ötödik percben.

A Leverkusen egy percen belül már a Dortmund térfelén találta magát. A BVB túl gyorsan adta el a labdákat, sokszor volt hektikus és pontatlan a játékuk. Ennek ellenére a 21. percig kellett várni arra, hogy a hazaiak veszélyeztessenek, ekkor Xhaka lőtt, ám kissé szélesre sikeredett kísérlete. A 30. perchez érve Kobelt is megdolgoztatták, Grimaldo szabadrúgását kellett védenie.

A csapat egységesen védekezett, komoly lehetőséghez nem hagyta jutni vendéglátójukat, és ebben az idényben először fordult elő az, hogy a Leverkusen hátránnyal vonult pihenőre – ez nem múlt sokon azonban, miután Wirtz találatát érvénytelenítették annak okán, hogy az előkészítő Boniface lesen volt a támadásépítés során. A Leverkusen kilenc lövéséből hét is a büntetőterületen kívülről érkezett, a 16-oson belül félidőben mindkét csapat ugyanannyi lövéssel zárt: csapatonként kettővel.

A Leverkusen erősen kezdte a második játékrészt, és minden erejével az egyenlítésért iramodott, de hamar egy veszélyes kontrával találták szemben magukat. Az 51. percben Brandt őrizte meg hidegvérét és indította el Bynoe-Gittenst, aki először felül tudott kerekedni a vele szemben védekező Kossounou-n, végül azonban a játékos meg tudta állítani a kapuhoz közel a támadót. Hét perccel később Füllkrug passzából Reus törhetett előre, Tah azonban le tudta zárni a területet előtte.

A 63. percben Hummels akadályozta meg Palaciost a kapu közelében, ám az azt követő Wirtz-lövést Kobelnek kellett mentenie. Egy perccel később Terzic cserével próbált belenyúlni a játékba – Schlotterbeck helyett Papadopoulos, Bynoe-Gittens helyett pedig Adeyemi érkezett. A védelem végül a 79. percig tudott kitartani a hazaiak által gyakorolt nyomásban – Kossounou iramodott meg középen, aki megtalálta szabadon Schicket – passzát azonban a játékos beadta középre az érkező Boniface elé, aki közelről magabiztosan tudta értékesíteni a találatot. A Leverkusen nem fékezett, egyértelműen jelezte játékuk, hogy győzelemért küzdenek. A hajrára Meunier váltotta az elfáradt Reust, és a vendégek remekül állták a sarat, sőt – kis híján a BVB ünnepelhetett a végén, ám Meunier ívelését Füllkrug a kapu fölé fejelte, ezzel pedig maradt az 1-1-es végeredmény a listavezető otthonában.

A mérkőzés videós összefoglalója: