Megtörhető a Leverkusen fantasztikus sorozata?

A Borussia Dortmund vasárnap délután a listavezető Bayer Leverkusen otthonába látogat és ahhoz, hogy három ponttal távozzon, olyat kellene tennie, ami ebben a szezonban még senkinek sem sikerült.

Nincs könnyű szériában a BVB, hiszen zsinórban három nagyon nehéz idegenbeli mérkőzést kell egy hét leforgása alatt lejátszania. Edin Terzic fiai hét közben Milánóban nyerni tudtak a Bajnokok Ligájában, amivel kiharcolták a nyolcaddöntős szereplést, a következő állomás pedig Leverkusen lesz, mielőtt jövő héten kupameccsre utazna a gárda Stuttgartba.

“Milánóban nem tudtunk teljes kerettel kiállni, sajnos egy megfázási hullám sújtott minket. Süle, Bensebini és Özcan nem tudott az elmúlt napokban a csapattal edzeni, így kérdéses, hogy bevethetők lesznek-e vasárnap”

– fogalmazott a Dortmund trénere a szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján.

A Leverkusen félelmetes szezont fut eddig, de sok idejük nem volt a pihenésre, hiszen csütörtök este még Svédországban léptek pályára az Európa-ligában a Häcken ellen és nyertek 2-0-ra, amely zsinórban a 14. győzelme volt a gyógyszergyáriaknak minden sorozatot figyelembe véve. Ha ez nem lenne elegendő, a Leverkusen az egyetlen csapat, amely még veretlen ebben a szezonban minden európai ligát figyelembe véve.

“A Leverkusen rendkívüli szezont fut. Nagyon kevés gólhelyzetet engedélyeznek az ellenfeleiknek, és remekül ötvözik a kreativitást az agresszív letámadással, a széleken pedig nagyon gyors akciókat tudnak vezetni”

– vélekedett Terzic.

“Nagyon jó szériában vannak, és minden bizonnyal ezt szeretnék folytatni, de mi szeretnénk ezt megakadályozni”

– tette hozzá a BVB mestere.

A gyógyszergyáriak jelenleg 34 ponttal vezetik a tabellát, és mindösszesen csak a Bayern München ellen veszítettek pontot, tizenkét mérkőzésükből tizenegyet megnyertek, ezeken a találkozókon 37 gólt szereztek és mindössze 10-et kaptak.

“Sok csapat próbálta már megállítani őket, de jelenleg nagy önbizalommal rendelkeznek. Ennek ellenére mi sem panaszkodhatunk, az előző két mérkőzésünkön sikerült hét gólt szereznünk, semmi okunk nincs arra, hogy ne vágjunk neki ennek a rangadónak magabiztosan és állítsuk kihívás elé a Leverkusent”

– fogalmazott Terzic.