Pontot tudott szerezni a BVB az aktuális listavezető otthonában

A Borussia remek védekezést mutatott be a Leverkusenben lejátszott 1-1-es mérkőzés során, ahol párharcaik 54%-át nyerték meg, és egy pontot tudtak bezsebelni. A hazaiak egyenlítő találata abszolút beleillett a játék képébe, miután 22-6-os lövési aránnyal, valamint 2,3 kontra 0,9-es xG-mutatóval rendelkeztek. A mérkőzés érdekességei következnek.

Pontszerzés: A Fekete-Sárgák közel 10 év után szereztek újra pontot idegenben az aktuális listavezetővel szemben, legutóbb a Bayern München ellen érték el ezt, miután 2014 áprilisában 3-0-ra győzték le a bajorokat az Allianz Arénában.

Erődítmény: Mats Hummels ért legtöbbször labdához a BVB játékosai közül (61), és ő volt a legtöbbet szerelő játékos is Julian Ryersonnal együtt. Mats 27 párharcából 17-et meg is nyert, ez 63%-os hatékonyságot jelent.

Támadó védő: Julian Ryerson idei harmadik gólját jegyezte a szezonban, és nála több gólt egy védő sem szerzett az idei bajnokságban. Ryerson négy gólt is szerzett a BVB mezében eddigi 27 bajnokiján, és bár az Unionban 79 mérkőzés jutott neki, ott csupán kétszer volt eredményes.

Előkészítő: Niclas Füllkrug ugyanannyiszor készített elő, mint szerzett gólt, 4-4 találat és assziszt fűződik a nevéhez. Julian Brandt az egyetlen csapaton belül, aki nála több gólban volt érintett (9). Füllkrug a legutóbbi három Bundesliga-bajnokiján négy gólban volt érintett: kettőt maga lőtt, kettőt pedig előkészített.

Gyors találat: A BVB első lövéséből tudott gólt szerezni, és idén ez volt a leggyorsabb találata a csapatnak.

Visszatérés: Antonios Papadopoulos negyedik Bundesliga-bajnokiját játszotta, mindegyik során csereként szállt be, legutóbb 2022 novemberében. Hét párharca volt, melyekből hatot meg is nyert.