Emre Can: “Rendkívül intenzív, de ennek így kell lennie”

A marbellai edzőtábor közepén is szerepet kapott a sajtó, ahol a kapitány, Emre Can válaszolt az újságírók kérdéseire. Beszélt többek között a szezon első feléről, a szezon céljairól, valamint arról, hogy miképpen szeretnének felzárkózni a bajnokságban.

Emre Can az első edzésekről:
“Rendkívül intenzívek, érzem is a lábaimban, de ennek ilyennek kell lennie. Egy edzőtáborban vagyunk, és jól akarunk dolgozni. A tempó hatalmas, és tudjuk, hogy miben akarunk fejlődni. Nem volt túl tiszta a játékunk az elmúlt néhány meccsünkön. Jó rajtot vettünk, de nem szabad elfeledni, hogy még az elején vagyunk.”

… a szezon első feléről:
“Sok dolog nem ment jól, őszintén be kell ezt ismerjük. Kevesebb gólt akartunk kapni, nem mindig játszottuk a legjobb támadójátékunkat, azt, amit elvártunk magunktól. Tudjuk, hogy ebben fejlődnünk kell. Új évet írunk, rálépünk a gázra, és megpróbálunk fejlődni. Biztos vagyok benne, hogy ez menni fog.”

… az elemző beszélgetésekről:
“Rendkívül szorosan érintett voltam benne – nem csupán én, hanem a csapattanács és az egész csapat egyaránt. Őszinte véleményeket fogalmaztunk meg egymás felé, ami szintén fontos dolog.”

… az új másodedzőkről, Nuri Sahinról és Sven Benderről:
“Két fiatal edzőről beszélhetünk, akik már rengeteg mindent elértek itt Dortmundban játékosként. Most visszatértek, ezúttal új szerepkörben. Sokra tartom mindkettejüket. Ők egyaránt kedves és remek srácok, akik egyértelműen segíteni tudnak minket az úton.”

… a szezoncélokról:
“Egyértelműen játszani szeretnénk jövőre is a Bajnokok Ligájában, ez célunk kell, hogy legyen. Mérkőzésről mérkőzésre haladunk, és a szezon második felét egy jó rajttal szeretnénk elkezdeni. Célunk továbbá az is, hogy újabb kört mehessünk az idei Bajnokok Ligája kiírásban is.”

… a tavalyi szezon felzárkózásáról:
“Nagyon jó hetünk volt itt Marbellán edzés terén egy évvel ezelőtt. Most újra egy jó rajtot kell vegyünk, és előre kell lépjünk, ez fontos lesz. Megpróbálunk már az elején ígéretesen kezdeni, és pontokat gyűjteni – talán arra is képesek leszünk, hogy egy hasonló szériát indítsunk meg, mint tavaly. Ez korábban bejött, és remélem, hogy idén is hasonló lesz a helyzet.”

… az első hat hónapjáról kapitányként:
“Továbbra is hatalmas megtiszteltetés ez, és rendkívül büszke vagyok erre. Az elején azt gondoltam, hogy meg kell mentenem a világot. Nem törődtem magammal, sokkal inkább a többiekre koncentráltam. Ez az idő haladtával javult – ehhez a feladathoz fel kell nőni. Minden egyes nappal tanulok valami újat, és rengeteg örömmel jár ez az egész.”