HIVATALOS: Jadon Sancho kölcsönben a Borussia Dortmund játékosa lett!

A Borussia Dortmund a szezon végéig kölcsönvette a 23 esztendős Jadon Sanchót. A brit játékos a Manchester Unitedtől érkezett, és csütörtökön írta alá a szerződést, ami 2024. június 30-ig szól.

“Jadon óriási különbséget képes jelenteni egy-egy mérkőzésen, és alig várom, hogy újra Fekete-Sárgában lássam őt. Ismeri a várost, a Signal Iduna Parkot, a szurkolóinkat és a klubunkat. Noha nem játszott tétmérkőzést az elmúlt hónapokban, úgy gondolom, hogy nagyon gyorsan vissza fog velünk rázódni, megtalálja a legjobb formáját és segíteni fog elérni a céljainkat azon kvalitásokkal, amiket ő képvisel.” – nyilatkozta az igazolás kapcsán a sportigazgató, Sebastian Kehl.

Maga az érintett játékos is megszólalt érkezése kapcsán: “Mikor ma besétáltam az öltözőbe, úgy éreztem, hazatértem. Nagyon jól ismerem a klubot, rendkívül közel álltam mindig a szurkolókhoz, és sosem szakadt meg a kapcsolat köztem, és a csapat között. Alig várom, hogy újra láthassam a csapattársaimat, pályán lehessek, mosollyal az arcomon játszhassak, gólpasszokat adjak, gólokat lőjek és segítsem a klubot abban, hogy a Bajnokok Ligájába kvalifikáljon”.

A 23-szoros angol válogatott játékos 137 tétmérkőzésen lépett pályára a Borussia Dortmundban 2017 és 2021 között, melyeken 50 gólt és 64 gólpasszt szerzett, mielőtt visszatért szülőföldjére. A Német Kupát meg is nyerte a csapattal 2021-ben, miután 4-1-re legyőzték a Lipcsét a fináléban.