Terzic: “… szögletből szereztünk gólt, amit gyakoroltunk az edzéseken”

A kölni győzelmet követően a vezetőedző, Edin Terzic, a sportigazgató, Sebastian Kehl, valamint a játékosok részéről Gregor Kobel, Ian Maatsen és Niclas Füllkrug értékelték a mérkőzést.

Edin Terzic: “Jól játszottunk, jól kezdtük a mérkőzést, de nem tudtuk a jó támadásainkat elvinni egészen a legvégsőkig. Egy szögletből szereztünk vezetést, amely figurát az edzéseken gyakoroltuk. Donyell Malen mindkét lehetőségét ki tudta használni ma. A szezon első felében sajnos sok jó helyzetet hagyott ki, ma viszont nagyszerűen teljesített. Rengeteg pontatlanság és labdavesztés jellemezte a játékunkat a második félidőben, ami azt az érzést kelthette a kölni játékosokban, hogy van még keresnivalójuk a mérkőzésen, azonban az a mód, ahogy visszaküzdöttük magunkat a játékba és 4-0-ra nyertünk, remek volt. Ha továbbra is úgy dolgozunk, mint ahogy azt tettük ma, akkor jó úton leszünk.”

Sebastian Kehl: “Maximális pont, és 7-0-s gólkülönbség eddig a mérleg. Újabb lépést tettünk előre a Darmstadt elleni mérkőzés óta, és elégedettek lehetünk a fejlődéssel, noha van még mindig olyan, amit tudnánk jobban csinálni. A stabilitás és a pályán nyújtott kvalitás, amit több periódusban is láthattunk nagyon jó volt. Túl sok gólt kaptunk a szezon első felében, így ez egy olyan téma volt, amin dolgozni szerettünk volna. Gregor Kobel szintén boldog lehet amiatt, hogy kapott gól nélkül zárt. Ezen az úton kell továbbhaladnunk, együtt kell maradnunk a pályán és kevés teret szabad adnunk az ellenfélnek. Szeretnénk a januári hónapot igazán jóvá tenni.”

Gregor Kobel: “Nagyon jó képet festettünk magunkról akkor, mikor védekezésről volt szó. Néha idegesít az, hogy sok ember fut el az arcom előtt, ezzel sokat blokkolnak előttem. Volt némi szerencsénk is ma. Közbe kellett avatkozzak a játékba nem sokkal a második félidő kezdete után. Egyértelműen lehetnénk jobbak, nem tartunk ott, ahol szeretnénk. Ennél sokkal dominánsabban is tudunk teljesíteni. Voltak nagyon jó fázisaink a labdával, és jól is tudtuk hátulról kihozni. Ian lenyűgöző munkát végez, mindig szeretné, hogy nála legyen a labda. Rendkívül intelligens, és ez a helyezkedésén is meglátszik. Mindig megtalálja a legjobb megoldásokat a labdával – érezni rajta, hogy mindig győzni szeretne.”

Ian Maatsen: “A teljesítményünk remek volt, négy gólt is szereztünk. Örülök annak, hogy itt lehetek. Szeretném többet birtokolni a labdát. Jól sikerült a gólpassznál reagálnom – visszaszereztem a labdát, majd megláttam, hogy Donny oldalán rengeteg a terület. Ő gólra tudta váltani a passzomat, így megvan az első gólpasszom. A szurkolóink nagyszerűek, őrület, hogy milyen jól tudnak minket támogatni a pályán.”

Niclas Füllkrug: “Olyan ellenfelek ellen nyerni, ráadásul idegenbe, akiknek a játéka kellemetlenné tud válni a számunkra, az azt jelenti, hogy léptünk egyet a megfelelő irányba. A Kölnnek volt terve a játékra, ez látszott, de a megfelelő pillanatokban be tudtunk találni, ami megmutatta azt a minőséget, amit képviselünk. Szinte semmi lehetőséget nem adtunk a számukra, együtt tudtunk dolgozni csapatként. A mi kezünkre játszott az, hogy már korán gólt tudtunk szerezni rögzített szituációból. Ez lehetővé tette számunkra, hogy még nyugodtabban folytassuk a játékot. Jadon szintén szerette volna elvégezni a büntetőt, de én vállaltam be végül, és ez így volt rendjén. Nem ez volt az első büntető, amit elvégeztem. Higgyenek nekem, nem kell sokat várni az első Bundesliga-találatára a mostani ittléte alatt. Néhány mérkőzés múlva már biztosan gólszerzővé válik.”