Füllkrug mesterhármasával újabb győzelmet ünnepelhetett a Dortmund

Felugrott a BL-t érő helyekre a Borussia Dortmund, miután harmadik mérkőzését is megnyerte 2024-ben. A Bundesliga 19. játéknapján a VfL Bochummal mérkőzött meg Edin Terzic csapata, és bár komoly volt a hiányzók listája, így is 3-1-es sikert aratott a miniderbin a BVB.

Gyors és indulatos tempóban vette kezdetét a mérkőzés, melyen nem kellett sokat várni az első megmozdulásra: egy, a középpályán vívott párharcot követően megpattant a labda Ordetsen, ami Malen útjába került – a holland játékos Witteket tempóból legyőzte, majd az érkező hálóőr, Riemann vitte őt földre a harmadik percben. A megítélt büntetőhöz Füllkrug lépett oda higgadtan, majd értékesítette is azt, a bal alsó sarokba lőtt labdájával szerzett vezetést a hazaiaknak.

A lövések száma – ami fél óra játékot követően 2-2 volt mindkét oldalon – remekül megmutatta, hogy a játék nagyban a középpályán zajlott, ahol a BVB birtokolta többet a játékszert (60%), noha komolyabb lehetőség nem alakult ki. A 16. percben balról Maatsen kísérletezett, de nem okozott komolyabb fejtörést ezzel Riemann-nak, noha a hálóőrnek 20 perccel később már akadt némi dolga Sabitzer szabadrúgásánál. A dortmundi támadások ellenére végül a Bochum volt, aki ki tudott egyenlíteni nem sokkal a félidő előtt, miután Osterhagen ívelését Schlotterbeck a saját kapujára pattintotta, ami utat talált a hálóba.

image

A második játékrész a Bochum részéről indult veszélyesebben, az 51. percben Osterhage lőhetett távolról tisztán, miután túl sok terület maradt előtte szabadon, továbbá Meyert hét perccel később is tesztelték, Antwi-Adjei tette őt próbára éles szögből. Sabitzer próbált meg a csapat élére állni, és mélyebben az ellenfél térfelére vinni a játékszert később. A Fekete-Sárgák játéka akkor látszott igazán veszélyesnek, mikor Sanchónál volt a labda, és Moukoko is okozott problémákat az ellenfél soraiban. Utóbbi lövése a büntetőterületen belülről akár utat is talált volna a kapuba a felső sarokba, ha Riemann nem tudja az utolsó pillanatban kiütni azt a 60. percben.

Ez volt a fiatal játékos utolsó megmozdulása, a helyére Reyna érkezett nem sokkal később, aki a 10-es pozícióba állt, a felállás pedig 4-2-3-1-es formációra váltott. A csapat friss lábakkal operált elöl is, Bynoe-Gittens állt be Malen helyére, aki egyből jól szállt be a játékba, és fel is törte a bochumi védelmet a kapu felé tartva. Sabitzer ugyanezen hullámmal érkezett, és a védelem mögé ívelte be a labdát, ahol Füllkrug magasra emelkedve tudott fejelni a kapura, sikerrel, így 2-1-re növelte a csapat előnyét a 72. percben. Reyna előtt kiváló lehetőség adódott arra, hogy 3-1-re módosítsa az állást, ám három vendégjátékos is bedobta magát a lövése elé.

A bochumi cserékre Terzic is reagált és Hummelst pályára küldte, egyben ötvédőssé alakította rendszerét. A 87. percben így is veszélyeztetett a Bochum, de Meyer védeni tudott Kwarteng kísérleténél. A túloldalon azonban Gamboa a büntetőterületen belül rántotta le Bynoe-Gittenst, és az újabb büntető mögé ismét Füllkrug állt, aki újfent magabiztosan értékesítette a helyzetet, ezúttal a jobb alsó sarokba lőve, így a 91. percben mesterhármasával a végeredményt is beállította.

A mérkőzés videós összefoglalója: