Sabitzer: “Keményen dolgoztunk a téli felkészülés során”

A naptári év első hazai mérkőzését követően Edin Terzic, Niclas Füllkrug, Marcel Sabitzer, Alexander Meyer és Nico Schlotterbeck értékelték a látottakat a Bochum ellen.

Edin Terzic: “Elégedettek vagyunk azzal, hogy zsinórban harmadjára is nyerni tudtunk, jól kezdtük az évet, de nem sikerült kihasználnunk azt a számos jó kombinációs játékot, amelynek a végén tisztán lőhettünk. Több, mint 50 labdaérintésünk volt az ellenfél büntetőterületénél, ez szép szám. Számos területen fejlődni tudtunk, de még mindig vannak olyan részek, ahol nem tetszett néhány dolog. A bekapott gól, amivel 1-1 lett az állás nem vetett vissza minket. Azok a srácok, akik csereként beálltak nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy kényelmesen megnyerjük ezt a mérkőzést. Tudjuk, hogy ez csak a következő lépésünk volt az úton, és ezt az irányt kötelezően kell, hogy folytassuk.”

Niclas Füllkrug: “Donnynak köszönhetően, aki kiharcolta a büntetőt remekül tudtuk kezdeni a mérkőzést. Ennek ellenére a Bochum szerencsés módon vissza tudott jönni a mérkőzésbe. Gyakori volt, hogy a végső passzokkal nem tudtuk megtalálni a társainkat. Szorgalmasan gyakoroltunk nyomást előretoltan, de nem tudtuk akkor ezt kamatoztatni, amikor igazán kellett volna. Három győzelem, 10-1-es gólkülönbség különösebb veszély nélkül – jól hangzik, ennek ellenére sok területen van még hova fejlődnünk. Látható, hogy jót tesz nekünk az, hogy sokat edzhetünk, és gyakorolhatjuk az egyes elemeket. Minden edzés végén gyakorlok büntetőket is, és érvényesíteni is tudom azokat.”

Marcel Sabitzer: “Mikor a Bochum ellen játszol, tudod, hogy mire számíthatsz – rengeteg ívelésre és kemény párharcra. Ezt a helyzetet jól tudtuk kezelni. Az öngól természetesen a vendégek kezére játszott, így tudtuk, hogy jól kell kezdenünk a második félidőt. Összességében nézve megérdemelten nyertünk, de keményen megdolgoztunk érte. Kissé pontatlanok voltunk és nem tudtuk azt a pozíciós játékot játszani, amit szerettünk volna, eb ben fejlődnünk kell. Számunkra azonban a győzelem számít – jelenleg zsinórban háromnál tartunk, így nem panaszkodhatunk. A téli szünet alatt keményen dolgoztunk. Itt, a Borussia Dortmundnál arra törekszünk, hogy könnyedén, látványosan játsszunk – ezen továbbra is dolgozni fogunk.”

Alexander Meyer: “Ez egy derekas küzdelem volt. A korai gól ellenére – ami a mi kezünkre játszott – is nehezen tudtunk tiszta helyzeteket teremteni, és kaptunk egy rendkívül szerencsétlen gólt is a félidő végén. A mérkőzés végére azonban két gól formájában kifizetődött a munkánk.”

Nico Schlotterbeck: “Kemény mérkőzésen vagyunk túl, és alig adtunk el valamit az ellenfél számára. Örömmel tölt el minket ez a győzelem: hívhatjuk küzdelmes sikernek is. Továbbra is van még hova fejlődnünk, de elégedettek lehetünk az eredménnyel. 10 gólt szereztünk, és csupán egyet kaptunk – azt is mi magunk szereztük. Tudunk jobban is játszani, de abból, amit láttam, a Bochum az elmúlt 10 mérkőzésünkből egyszer sem volt rossz formában. Pénteken újfent jól kell teljesítenünk – támadni fogunk Heidenheimben, és onnan is győzelemmel szeretnénk hazatérni.”