Továbbra is hibátlan a dortmundi mérleg 2024-ben

A BVB megérdemelten nyert hazai pályán a Bochum ellen, miután több lövése (15-10), több labdabirtoklása (60%) és több megnyert párharca is volt (53%). A vendégek ugyan többet futottak a pályán (119,2 km), ez azonban nagyjából 1000 méterrel volt több a hazaiak teljesítményénél. A mérkőzés érdekességei következnek.

Csak a BVB: A Borussia Dortmund minden mérkőzését megnyerte a téli szünet óta, és ők az egyetlen csapat, akik 2024-ben még nem hullajtottak pontot a Bundesligában.

Gólszerzés: 10 találatnál jár a BVB 2024-ben, amivel elsők a 18 Bundesliga-csapat között az idei naptári évben.

Kapott gól: 2024-ben először kapott gólt a Borussia Dortmund, azt is saját játékos által, Nico Schlotterbeck szerzett öngólt, aki viszont a legjobban szerelő játékos volt az első játékrészben – párharcai 89%-át nyerte meg.

Mesterhármas: Niclas Füllkrug harmadik alkalommal szerzett mesterhármast a Bundesligában – az előzőt még 2020 szeptemberében jegyezte, amikor 3-1-re nyertek idegenben az FC Schalke 04 ellen. Füllkrug kétszer is büntetőből talált be, így 15 bajnoki büntetőjéből 14-et értékesített eddig.

Két büntető: Legutoljára 2022 áprilisában jutott egynél több büntetőhöz egy Bundesliga-mérkőzésen a BVB – szintén otthon, szintén a Bochum ellen. Erling Haaland ugyan betalált, de a pontokat akkor a Bochum vitte (4-3).

Előkészítő: Marcel Sabitzer hat lövésben volt érintett a mérkőzés során, ami a legtöbb volt egy játékostól. Egyike volt ezeknek az az ívelés, ami a 2-1-es állást kialakító gólhoz vezetett.

Végsebesség: Jamie Bynoe-Gittens 34,55 km/h-s sebességet ért el a mérkőzésen, ami a legnagyobb volt, ő játszotta meg a végső passzt a 2-1-es álláshoz vezető gólnál, illetve ellene szabálytalankodtak a harmadik gólt megelőző akciónál, melyből büntetőt ítéltek.

Kapitány: Niklas Süle második alkalommal kezdett Bundesliga-mérkőzésen csapatkapitányként. 2023. január 25-én kapta meg először a karszalagot, akkor 2-1-re nyert a csapat Mainzban.