HIVATALOS: Hendry Blank a RB Salzburghoz igazolt!

A 19 esztendős hátvéd, Hendry Blank azonnali hatállyal elhagyta a Borussia Dortmundot, és az osztrák élvonal vezetőjéhez, az RB Salzburghoz csatlakozott.

“Hendry keresett meg minket ezzel a rövid időn belül végbemenő átigazolási kéréssel. Már most szeretne annyi meccsrutint szerezni, amennyit csak lehet a legmagasabb szinteken, és ezt új utakon szeretné elérni. A legjobbakat kívánjuk neki a sportolói pályafutásában, és figyelemmel fogjuk követni a fejlődését az osztrák ligában is az elkövetkező években” – nyilatkozta a transzfer kapcsán a sportigazgató, Sebastian Kehl.

Az U20-as válogatott Blank 13-szor lépett pályára a harmadosztályban, és négyszer az ifjúsági ligában a BVB színeiben. Január 20-án a Bundesligában is debütált, a Köln elleni 4-0-s győzelem során pályára léphetett.

Maga a játékos így nyilatkozott: “Négy és fél remek évet töltöttem el Dortmundban, ahol az ifjúsági szinttől egészen a felnőttcsapatig eljutottam az U23-asok révén. A Bundesligában való debütálásom rendkívül különleges pillanat volt a számomra és megmutatta számomra azt újfent, hogy bármit elérhetek a kemény munka révén. Immáron alig várom az új kihívásokat a Salzburggal, és nagyon hálás vagyok a BVB menedzsmentjének, hogy lehetővé tette számomra ennek a lépésnek a megtételét. A jövőben is a legjobbakat kívánom mind a klubnak, mind a szurkolóknak egyaránt.”