HIVATALOS: Julian Rijkhoff az Ajaxhoz igazolt!

Az U19-es Julian Rijkhoff azonnali hatállyal elhagyja a Borussia Dortmundot, és a holland élvonalbeli Ajaxhoz igazolt. Mindkét fél megegyezett abban, hogy nem hozza nyilvánosságra az átigazolás részleteit.

A 19 esztendős játékos az Ajax U17-es csapatától érkezett a Borussiához 2021 januárjában. Az azóta eltelt időszakban 38 fellépésén 37-szer volt eredményes az A-Junior Bundesliga Nyugati csoportjában, és kétszer is gólkirályként zárt Mike Tullberg U19-es csapatában. Rijkhoff kétszer jutott be a Német A-Junior Bajnokság fináléjába, és egyszer meg is nyerte azt a csapattal a 2021/22-es idényben. A csatár az UEFA Ifjúsági Ligájában 24 fellépésén 13-szor volt eredményes.

Lars Ricken, a Borussia utánpótlásrészlegének vezetője elmondta: “Julian hihetetlen nagy hatással bírt az itt tartózkodása alatt a csapatra, és komoly fegyvertény volt a jelenléte a sikerek elérésében. Szeretnénk megköszönni az elkötelezettségét és azt a hozzáállást, amit nálunk képviselt. Tiszteletben tartjuk a döntését, és sok sikert, valamint a legjobbakat kívánjuk neki a további sportolói pályafutásában. Magabiztosak vagyunk azt illetően, hogy továbbra is sikeresen fogja demonstrálni az erősségeit és tehetségét az új klubjában is.”