A visszatérőkben bízik Terzic a Freiburg elleni meccs előtt

Ismét a Borussia Dortmund kezdi meg a Bundesliga aktuális, 21. fordulóját, a múlt héten azonban nem sült el jól a heidenheimi látogatás. Ezúttal a BVB lesz a vendéglátó és a Freiburg érkezik a Signal Iduna Parkba.

Fontos és fájó pontokat veszített múlt héten Edin Terzic alakulata a Heidenheim ellen, így az újonc oda-vissza meg tudta tréfálni a fekete-sárgákat. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a BVB-nek rengeteg sérültet és betegséggel küzdő játékost kellett nélkülöznie, a mutatott játék viszont adott okot a csalódottságra.

Pedig, a Borussia remekül kezdte a tavaszi szezont, a Darmstadt, Köln, Bochum triót simán intézte el, éppen ezért jött váratlanul a múlt heti botlás. Ezúttal, papíron az eddigi legnehezebb ellenfél következik a 2024-es esztendőben, hiszen a Freiburg idén is az európai kupaindulásért küzd, annak ellenére, hogy szenvedtek már kellemetlen vereségeket, mint a stuttgarti 5-0-s zakó.

A Dortmund jelenleg a negyedik helyet foglalja el a tabellán, köszönhetően a Lipcse gyenge tavaszi kezdésének, de immáron csak egyetlen egységgel előzi meg az RB-t.

“Természetesen mindannyian nagyon elégedetlenek voltunk a múlt heti mérkőzéssel és az elért eredménnyel. Jelentősen jobban tudunk ennél futballozni, és ezt természetesen meg is kell tennünk”

– nyilatkozta Edin Terzic a Freiburg előtti mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatón.

“A heidenheimi meccset leszámítva eddig minden héten sikerült tennünk egy lépést előre, és sikerült megőriznünk a kapunkat a kapott góloktól. Négy meccsen mindössze egy találatot szerzett az ellenfelünk, de az is Nico Schlotterbeck öngólja volt, mi viszont rendre képesek voltunk betalálni és ezt a pénteki meccsen is meg akarjuk mutatni”

– folytatta a BVB trénere.

Ami jó hír lehet Terzic számára, hogy több betegséggel küzdő és sérült játékos is visszatért az edzésekre a héten, a Heidenheim ellen összesen kilenc emberét kellett nélkülöznie a stábnak.

A hosszú ideje sérült Felix Nmecha elkezdte az erősítő edzéseket, de ő még nem lesz bevethető, ahogyan az Afrika-kupán Elefántcsontparttal döntőt játszó Sebastien Haller sem.

Az elmúlt időszakban izomproblémákkal küzdő Jadon Sancho játéka is kérdéses, de csütörtökön ő is visszatért a csapat edzéseire – erősítette meg Terzic.

A pénteki ellenfél, a Freiburg jelenleg a tabella hetedik helyét foglalja el, de nem kezdték jól az idény második felét, eddigi négy mérkőzésükből csupán a Hoffenheim ellen tudtak nyerni, az Union Berlinnel ikszeltek, a remek formában lévő Werder Brementől, valamint VfB Stutgarttól vereséget szenvedtek.

Ami az egymás elleni mérleget illeti, hatalmas a BVB fölénye, különösen a Signal Iduna Parkban: a Borussia a megszerezhető 45 pontból 43-at begyűjtött a Freiburg ellen a legutóbbi 15 dortmundi mérkőzésen, az utolsó öt hazai meccsen ezt 17-2-es gólkülönbséggel tette meg.

A Dortmund szinte napra pontosan ezelőtt 5-1-re győzte le Fekete-erdei ellenfelét, míg az idegenbeli mérkőzésen Hummels duplájával, valamint Malen és Reus találataival 4-2-re nyert a Borussia.

“Tudjuk, milyen kellemetlen ellenfél az SC Freiburg. Mindig hűek maradnak a filozófiájukhoz, és ezt fogják tenni pénteken is. A mérkőzéseink gyakran szorosak, ezzel együtt eltökélt szándékunk, hogy megszerezzük a következő három pontot a saját közönségünk előtt”

– tette hozzá Terzic.