A kilencedik kontragól

A Borussia Dortmund rendkívül hatékony volt az első félidőben, a másodikban pedig dominánssá vált a játéka. A 2,4-es xG-mutatójuk azt mutatja, hogy megérdemelten nyerték meg a találkozót, annak fényében is, hogy a vendégek ugyanezen értéke 0,3-nál állt meg. A mérkőzés érdekességei következnek.

Kedvenc ellenfél: Az elmúlt 16 évben a Borussia Dortmund 15 hazai mérkőzést nyert meg, és csak egy döntetlent játszott otthon a Freiburg ellen, így a megszerezhető 48 pontból 46-ot zsebelt be ellenük.

Pénteki széria: A Fekete-Sárgák több, mint 20 éve tartó periódusban 36 mérkőzés óta veretlenek péntek esténként hazai pályán. Legutóbb hazai környezetben 2004 januárjában veszítettek mérkőzéstt otthon pénteki játéknapon.

Erős kezdés 2024-ben: A Borussia Dortmund 13 pontot szerzett eddigi 5 mérkőzésén a téli szünet óta, és őrzi helyét a legjobb négy között a tabellán is.

Visszatérés: Rendkívül hosszú szünet után Mateu Morey visszatért a pályára a felnőtt csapatban, 2021 tavasza után lépett újra pályára a nagyok között.

Topcsatár: Niclas Füllkrug mindhárom gólban érintett volt, így 10 találata és 7 asszisztja van. Csupán Openda, Guirassy, Sané és Kane rendelkezik több ponttal a kanadai táblázaton a Bundesligában.

Motor: Marcel Sabitzer 31 sprintet teljesített a pályán, amivel az élen zárt, és ami szokatlan teljesítmény egy középpályástól.

Végsebesség: Jamie Bynoe-Gittens érte el a játékosok között a legnagyobb sebességet a pályán cseréjéig, 34,3 km/h-s sebességre is felgyorsult az angol játékos.

Stabil félidő: A Borussia Dortmund legutóbbi 11 bajnokiján egyszer sem került hátrányba félidőre.

Kontraspecialisták: A BVB idén kilencedik alkalommal vette be az ellenfél kapuját kontrából, ami a legtöbb a Bundesligában. Ezen kilenc találatból Donyell Malen négyet vállalt, amiben szintén rekorder.

Mérföldkő: Donyell Malen vezető találata egyben a Borussia Dortmund 3.500-ik találata volt a Bundesligában.