Terzic: Ma a legjobb teljesítményt láthattuk magunktól 2024-ben

A Freiburg elleni 3-0-s sikert követően a vezetőedző, Edin Terzic, a sportigazgató, Sebastian Kehl valamint a két gólszerző, Donyell Malen és Niclas Füllkrug is a média rendelkezésére állt, és megosztották gondolataikat a találkozó kapcsán.

Edin Terzic: “Ma a legjobb teljesítményt láthattuk magunktól 2024-ben, az elejétől fogva kézhez vettük az irányítást. Nem volt könnyű fenntartani a ritmust az első félidei hosszú megszakítás miatt. Nagyon hatékonyan vissza tudtuk szorítani a Freiburgot, rendkívül koncentráltan védekeztünk a rögzített helyzeteknél, és a labdával is megfelelően bántunk, csupán egy olyan periódus volt a mérkőzésen, amivel kevésbé voltunk elégedettek. Úgy gondolom, hogy rendkívül tiszta, rendezett, érett teljesítményt nyújtottunk ma. Sajnáltuk, hogy a harmadik gólt nem tudtuk hamarabb megszerezni, így sokáig a maga módján nyitott maradt a mérkőzés. Öt mérkőzés, egy kapott gól, az is öngól – jelenleg ez a mérlegünk.”

Sebastian Kehl: “Nem tudok felidézni egy említésre méltó helyzetet sem a Freiburg részéről, végig nyugodtan, hidegvérűen játszottunk. Donyell Malen a megfelelő irányba terelte a mérkőzést a megmozdulásaival. A második félidőben rendkívül meggyőző teljesítményt nyújtottunk, olyat, amire az elmúlt hónapokban nemigen volt példa: remek játék jellemezte a futballunkat.”

Niclas Füllkrug: “A születésnapomat egy győzelemmel szerettem volna megünnepelni, és titokban a gólszerzés is ennek a kívánságnak a része volt. Ma végig sikerült jó döntéseket hozni, tiszta passzokat tudtunk megjátszani, és extrém szorgalmasan nyomtunk, játszottunk meg labdákat veszélyes területekre. Ennek köszönhetően igazán megérdemeltük a győzelmet. Talán még 1-2 extra gólt is tudtunk volna szerezni, még ha voltak is olyan periódusok, ahol kifogytunk kissé a lendületből.”

Donyell Malen: “Megfelelő intenzitással játszottunk már az elejétől fogva, és a megfelelő pillanatokban tudtunk gólokat szerezni. Képesek voltunk megfelelően kihasználni a kontralehetőségeinket is. Niclas Füllkrug és én jól segítettük egymást, hatalmas minőséget képvisel. Látható, hogy nagy lépést tettünk előre a téli szünet óta, különösen a labdával való játékban.”