Terzic: “Számos körülménnyel kellett megküzdenünk”

A Mönchengladbach elleni mérkőzést követően Edin Terzic a mérkőzésen túl a büntetőincidensről is szót ejtett, illetve beszélt a sérült játékosok állapotáról is a sajtókonferencián.

Edin Terzic..

… a játék képéről:
“Ez egy rendkívül intenzív mérkőzés volt számunkra, ahol könnyíthettünk volna a saját dolgunkon. Jól vetettük bele magunkat, korán vezetést szereztünk, ami előnyt hamar növelni is tudtunk, de nem tudtuk rövidre zárni, és lehetőséget adtunk a Gladbachnak arra, hogy utat találjanak vissza azáltal, hogy gólt tudtak lőni. Szerettünk volna pár dolgot jobban csinálni, de a piros lap után teljesen más mérkőzés vette kezdetét.”

… a mérkőzés tanulságairól:
“Sok körülménnyel kellett megküzdenünk. Két és fél nappal ezelőtt játszottunk, két perc után elvesztettük Hallert, majd jött a piros lap, Bynoe-Gittens sérülése, a megítélt majd visszavont büntető – viszont nagy elismerés jár a csapatnak azért, ahogyan védekeztek a legvégsőkig. Rendkívül fontos volt számunkra az, hogy győztesekként térhessünk haza.”

… a második büntetőről:
“Nemcsak Marcel, a kapus és a közel álló játékosok is meg voltak győződve arról, hogy sípszót hallottak. A negyedik játékvezető azonnal jelezte nekünk, hogy nem érkezett sípszó a bírótól, és hogy nézze vissza a büntetőt megelőző történéseket.”

… Sébastian Haller és Jamie Bynoe-Gittens sérüléséről:
“Az első labdaérintésénél volt egy párharca Sébastiannak, aki sajnos újra megsérült ugyanarra a lábára, amely hónapokon át problémát okozott neki eddig is. A mérkőzés után apróbb terheléssel rá tudott állni, és hiszi, hogy nem túl komoly a sérülés. Reméljük, hogy nem veszítjük el őt sok időre. Jamie az első félidőben szenvedett el egy rúgást, majd a félidei szünetet követően nem sokkal jelezte, hogy a háta meghúzódott. Reméljük, hogy holnap, vagy rá egy napra már vissza tud térni a csapathoz edzeni.”

… Jadon Sancho távolmaradásáról:
“Emésztőrendszeri problémákkal küzdött, és nem volt könnyű éjszakája, így úgy döntöttünk, hogy nem vállalunk kockázatot. Reméljük, hogy holnap már vissza tud térni köreinkbe.”