Hans-Joachim Watzke: “Ez egy hullámvasút volt”

“Ez egy rendkívül büszke nap minden Borussen számára” – mondta Hans-Joachim Watzke az elődöntőbe jutást követően, majd hozzátette: “Nem mindennapos esemény ez a Borussia Dortmund életében, hiszen legutoljára 2013-ban voltunk az elődöntőben.” A BVB-vezető hihetetlen találkozóként írta le a mérkőzést, és a PSG elleni találkozót is izgatottan várja: “Ha az elődöntőbe jutsz, már csak egy lépés választ el – egy nagyon nehéz lépés.”

“Hihetetlen volt, igazi hullámvasút” – reflektált Watzke a mérkőzésre, és hozzátette: “Megszereztük a vezetést, kétszer is gólt lőttünk, majd ők is betlaáltak kétszer. Hatalmas elismerés jár viszont a csapatnak: így visszajönni tudni kell. Ez egy igazán remek este volt.”

Marcel Sabitzer a négy gólból háromban is érintett volt: kétszer az osztrák játékos készített elő, majd ő állította be a végeredményhez vezető 4-2-es állást, előtte pedig szombaton duplázott a Gladbach ellen. Watzke vele kapcsán kijelentette: “Marcel Sabitzer megmutatta az elmúlt mérkőzéseken, hogy miért hoztuk őt ide. Ez egyben egy egyértelmű jel is arra vonatkozóan, hogy meg kell adni az időt egy játékosnak a beilleszkedésre. Egyszerűen lenyűgöző volt.”

A Borussia Dortmund az elődöntőben a Paris Saint-Germainnel néz majd farkasszemet, akikkel már a Dortmund találkozott a csoportmérkőzések során. Az első párharc Párizsban nem volt túl sikeres (2-0 a hazaiaknak), de a visszavágón elért 1-1-es döntetlennel már bebiztosította a Dortmund a csoportelsőségét. A párizsiak útja a Barcelonán át vezetett az elődöntőbe: az első mérkőzést 3-2-re veszítették el otthon, de a visszavágót 4-1-re nyerték meg Barcelonában. Watzke a továbbjutásuk kapcsán elmondta: “Nem gondoltam volna, hogy a Párizs meg tudja ezt fordítani, de mostmár rájuk kell készülnünk.”