Kiütésbe szaladt bele az idei utolsó idegenbeli mérkőzésén a BVB

A Borussia Dortmund a 33. játéknapon, a Bundesliga utolsó előtti fordulójában 3-0-s vereségbe szaladt bele a Mainz otthonában, amivel biztossá vált, hogy az ötödik helyen zárja a csapat a bajnokságot.

A kezdőrúgás pillanatában a lenyugvó nap sugarai már kezdték elhagyni a pályát, ezzel ideális környezetet biztosítottak a játékosoknak a kora nyári mainzi délutánon. A hazaaiak először idegesnek tűntek a játék elején, de a Borussia képtelen volt ezt kihasználni, köszönhetően annak, hogy a tempó és a precizitás is hiányzott a játékukból, ráadásul a védelmük is sebezhetőnek bizonyult. A Mainz kétszer is berúgta az ajtót gyors sikerrel: előbb Amiri találta el a kapufát szabadrúgásból a hetedik percben, majd Widmer fejjel ismételte meg ugyanezt a produkciót egy perccel később.

image

Amint viszont elért a játék a 22. percbe, a hazaiak már háromgólos előnyben találták magukat: először Widmer tette hátra a játékszert Barreirónak, akinek kísérletével szemben Meyer esélytelen maradt (12′). A vezetést a 19. percben duplázták meg, miután a BVB kapusának passzát Lee csípte el, és üres kapura fejezhette be az akciót. Négy percre rá Barreirónak elég ideje és területe maradt arra, hogy kiugrassa Lee-t, aki közelről passzolta be a játékszert a kapuba, megszerezve ezzel a harmadik találatát is a hazaiaknak. A BVB egyetlen veszélyes lehetősége az első félidőben a 27. percben esett meg, amikor Morey lövése késztette védésre Zentnert.

A szünetben Edin Terzic három cserét hajtott végre: Morey, Özcan és Malen helyett Maatsen, Brandt és Sancho érkeztek. A kezdőrúgás után 20 másodperccel azonban így is a Mainz előtt adódott lehetőség, és Meyernek kellett nagyot védenie Burkardttal szemben, mielőtt Maatsen blokkolta Lee kísérletét a kipattanón.

Az 52. percben ugyan betalált a Borussia, de a gólt érvénytelenítették, miután Moukoko lesről indult az akció során. A Fekete-Sárgák ha eredményben nem is, de legalább tempóban fel tudtak pörögni a mérkőzés ezen szakaszára – gyorsabban és céltudatosabban játszottak, illetve pontosabban is, ami lehetővé tette, hogy a Mainz büntetőterületénél is támadást építsenek, noha tiszta gólszerzési lehetőségük így sem igazán akadt, és ez a szakasz nem sokáig tartott a vendégek játékában. A Mainz vezetése egy pillanatra sem került veszélybe, és az eddigi 36 mérkőzésből ez volt az első, hogy a Mainz több, mint két gólt is szerezni tudott a Dortmund ellen.

A mérkőzés videós összefoglalója: