Reus mestermunkával intett búcsút

A Borussia Dortmund kényelmes, 4-0-s győzelmet aratott a már kiesett Darmstadt 98 csapata ellen Marco Reus utolsó Bundesliga-mérkőzésén. A 34 esztendős játékos letette itt is névjegyét, gólpasszal, és egy csodálatos szabadrúgásgóllal búcsúzott. A félidőt követően Julian Brandt és Donyell Malen is feliratkozott a gólszerzők listájára, és megérdemelt arányú különbséggel nyertek, hiszen 21 lövés áll szemben a 7 kísérlettel. A mérkőzés érdekességei következnek.

Mestermunka: 294., egyben utolsó BVB-s Bundesliga-mérkőzésén Marco Reus egy remek szabadrúgásból gólt szerzett, és az ő nevéhez fűződik a legtöbb lövési kísérlet is (5). A 82. percben cserélték le, és a közönség állva tapsolta őt, akinek tiszteletére a társai sorfalat álltak. Reus ebben a szezonban 12 gólban volt érintett, 6-6 arányban lőtt gólt, vagy készített elő, ráadásul ennek majdnem felét az elmúlt két hazai mérkőzésen jegyezte az Augsburg és Darmstadt ellen (2 gól, 3 gólpassz). Ez volt a nyolcadik alkalom, hogy egy szabadrúgást gólra váltott a Bundesligában (tette mindet a BVB mezében). A jelenlegi Bundesliga-mezőnyt nézve csupán egyetlen játékos, a wolfsburgi Maximilian Arnold jegyez ennél többet, szám szerint eggyel.

Házi gólkirály: 13 góljával Donyell Malen lett a BVB házi góljára ebben a bajnoki idényben. Majdnem annyi gólt szerzett idén, mint az első két szezonjában összesen, akkor 14 találatig jutott.

Hatékonyság: Julian Brandt megszerezte idei hetedik gólját, és mellette 11 gólpasszt regisztrált, így 18 gólban volt érintett idén, amivel Niclas Füllkrug mellett a leghatékonyabb játékos volt gólok terén, és új egyéni rekordot is beállított ezzel magának. Brandt 65. Bundesliga-találatát jegyezte, egyben a 15-et csereként beállva: egyetlen másik Bundesliga-játékos nem volt ennyiszer eredményes csereként beállva.

Tökéletes passzolás: A jobbhátvédként játszó Julian Ryerson minden passza társat talált a találkozón.

Erős rögzített helyzetek: 18 gólt jegyzett a csapat rögzített helyzetből, aminél többet csak a Bayern és a Bayer tud idén felmutatni.

Veszélyes védelem: Ian Maatsen találata a 12. volt azok közül, amit dortmundi védő szerzett a Bundesligában idén. Ez azt jelenti, hogy a BVB rendelkezik a leggólveszélyesebb védelemmel a ligában. Maatsen találata egyben a 200. gól volt a Bundesligában Edin Terzic vezetése alatt.

Nincs megingás: A Borussia Dortmund több, mint hét éve nem veszített mérkőzést a Bundesligában az utolsó helyen álló csapat ellen: kilenc győzelem és négy döntetlen a mérleg.