Reus: rosszabb is lehetne, mint BL-döntővel kezdeni és azzal is zárni a dortmundi karrierem

Marco Reus utolsó mérkőzésére készül dortmundi színekben, és ezt igazán emlékezetessé teheti a csapat számára. A korábbi kapitány a Borussia hivatalos oldalának adott interjút, amelyben elárulta, hogyan látja a csapat idei BL-szezonját és melyek voltak azok a pillanatok, amelyek igazán megragadtak benne.

Melyik volt a kedvenc pillanatod az idei Bajnokok Ligája szezonban?

“A párizsi elődöntő igazán emlékezetes volt. Amikor eljutsz a negyed- vagy elődöntőbe, már egyértelmű, hogy a finálé a végső célod. Ha ezt eléred, az sok terhet vesz le a válladról. Ugyanakkor rajtunk igazából nem is volt olyan nyomás, mint amilyen lehetett a párizsiakon, vagy azon klubok játékosain, akik évek óta próbálják megkaparintani a trófeát és folyamatosan ott vannak a legjobb négy között. Mi most tizenegy év után térünk vissza a döntőbe, ami rendkívül különleges lesz számunkra. Leírhatatlan érzés, hogy mi most ott lehetünk, mert ez a legnagyobb mérkőzés, ahol klubkarriered során futballozhatsz.”

Hogyan emlékszel vissza a párizsi hármas sípszó utáni pillanatokra?

“Elsősorban a boldog arcokat látom magam előtt. A konkrét eseményeket csak akkor fogod fel igazán, amikor visszanézed a videókat. Fergeteges volt a hangulat az öltözőben, pontosan azt éreztük: igen, ott vagyunk a döntőben! Nagyon kevesen hittek ebben, fantasztikus érzés. Miután a PSV ellen sikerült továbbjutni, már bíztunk abban, hogy ezt sikerül elérnünk. Nehéz utat jártunk végig, de Párizsban reggelig ünnepeltünk.

Most a Wembley következik, ahol korábban az egyik legfájóbb vereségeteket szenvedtétek el

“Ennek már tizenegy éve. Most egy másik ellenféllel, más játékosokkal találkozunk. Alakulhatott volna rosszabbul is a dortmundi pályafutásom annál, hogy egy Wembley-ben lejátszott BL-döntővel indítsak, és egy Wembley-ben lejátszott BL-döntővel zárjak. Most a legnagyobb célunk az, hogy meg tudjuk nyerni a sorozatot. Elképzelni sem tudom, milyen hangulat lenne másnap Dortmundban.”

Mit gondolsz a Real Madridról?

“Az elmúlt tíz évben öt alkalommal szerepeltek a döntőben, teljes mértékben tisztában vagyunk azzal, hogy milyen minőségű ellenfél vár ránk. A játékosaik hozzászoktak az ilyen helyzetekhez, vélhetően nem igazán idegesek a finálé miatt. Végső soron viszont nem ez határozza meg, hogy megnyerjük-e a meccset, vagy sem. Van jó néhány elképesztően erős játékosuk és a legjobb napunkat kell kifogni ahhoz, hogy gólt, gólokat szerezhessünk. Egy mérkőzésen viszont minden lehetséges. Hinnünk kell ebben. Hihetetlen támogatást kapunk Dortmund városától, és a szurkolóinktól a stadionban, és emiatt bármit elérhetünk.”

Mit jelent számodra az, hogy az utolsó mérkőzésed a BVB színeiben egy Bajnokok Ligája döntő lesz?

“Csodálatos érzés. Nincs annál jobb, mint megmérettetni és megnyerni a Bajnokok Ligája utolsó mérkőzését.”