Terzic: meggyőződésem, hogy egy mérkőzésen bármi lehetséges

Egyre csak közeleg a szombat este és a Borussia Dortmund szezonjának utolsó és egyben legfontosabb mérkőzése. A fekete-sárgák trénerét a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája finálé előtt kérdezték a sajtó képviselői arról, hogy mit vár a találkozótól.

A Borussia Dortmund egész héten gőzerővel készült a spanyol bajnok elleni összecsapásra, és fináléról lévén szó, a szokásos sajtótájékoztatókra is hamarabb került sor, mint egy szimpla meccs előtt.

A Dortmund-Brackelben található edzőkomplexum sajtóterme meglehetősen régen telt meg annyira, mint a hét elején, ahol több mint 150 újságíró és 25 televíziós csatorna képviseltette magát a világ minden tájáról, hogy megtekintsék a csapat kedd délelőtti edzését.

“Érezzük, hogy valami nagyszerűt alkothatunk. Tiszteletben tartjuk a médiafelhajtást, de mi továbbra is az előttünk álló mérkőzésre fókuszálunk. Jó a csapat energiája, és megvan a játékosaimban a hit ahhoz, hogy nagy dolgot érjenek el”

– fogalmazott a Borussia trénere.

“Nem számít, milyen külső hatás éri a csapatot, ez tett minket olyan erőssé az egész BL-szezonban. Szombaton is szeretnénk bebizonyítani, hogy ezáltal sikert arathatunk”

– tette hozzá Terzic.

A keddi médiafelhajtás csak egy kis ízelítő volt a játékosok és a stáb számára abból, ami szombaton vár rájuk Londonban. A BVB vezetőedzője ezzel kapcsolatban elmondta, azért utaznak a Wembley-be, hogy lejátsszák a mérkőzést, csak és kizárólag ez foglalkoztatja a csapatot.

“Ahhoz, hogy elhódítsd a Bajnokok Ligája trófeáját, értelemszerűen meg kell nyerned a döntőt. Mindent be akarunk vetni annak érdekében, hogy elvihessük a kupát Dortmundba. Ez nagyon régen történt meg utoljára, hosszú ideje nem jártunk ilyen közel a végső sikerhez, mint most”

– mondta Terzic.

Mint ismert, a Borussia Dortmund korábban két alkalommal játszhatott finálét a legrangosabb európai klubsorozatban, 1997-ben 3-1-re tudott nyerni Münchenben a Juventus ellen, 2013-ban viszont 2-1-re alulmaradt a Wembley-ben a Bayern München ellenében.

A szombati BL-döntőt természetesen az egész világon nagy figyelem övezi, a szakmai stáb ennek ellenére igyekezett a lehető legkevesebbet változtatni a megszokott edzésmunkán és jól bevált protokollon.

A Dortmund utolsó Bundesliga-találkozója és a Real Madrid elleni meccs között két hét telt el, amely valamelyest hasonlított egy válogatott szünetre, hiszen közben a gárda nem játszott tétmérkőzést, miközben a Real a múlt hétvégén fejezte be a spanyol bajnokságot, amelyet már korábban megnyert.

“A múlt hétvégét át kellett hidalnunk, számoltunk is ezzel az utolsó bajnokit követően. Úgy döntöttünk, hogy három ciklusra osztjuk a felkészülést, ezt szem előtt tartva az elmúlt három hétben nagyon hasonlóan alakítottuk ki az edzéseket, mind a tréningek intenzitását, mind tartalmukat figyelembe véve”

– magyarázta a BVB szakvezetője.

Az utolsó ciklus kedden kezdődött el a csapat számára, amely pénteken utazik Londonba, és a mérkőzés előtti estén már a finálé helyszínén tart edzést a játékosoknak a szakmai stáb. A mérkőzés délelőttjén szintén lesz még egy átmozgató edzés, majd pedig következhet az előadás.

“Egyértelmű célunk, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját, ehhez pedig le kell győznünk az egyik legnagyobb bajnokot”

– utalt Terzic a Real fantasztikus BL-történelmére. A királyi gárda 14 alkalommal hódította el a legrangosabb európai klubsorozat trófeáját, az elmúlt tíz esztendőben pedig ötször tudtak diadalmaskodni.

“Mindez persze nem számít. Szilárd meggyőződésem, hogy egy mérkőzésen bármi lehetséges. Ha van csapat, amely bebizonyította ebben a szezonban, hogy egy mérkőzésen bármit el lehet érni, azok mi voltunk, különösen a Bajnokok Ligájában. A Real Madrid zsinórban nyolc Bajnokok Ligája-döntőt játszott le veretlenül, előttünk az esély, hogy ezt a szériát megszakítsuk”

– zárta a BVB vezetőedzője.