Bellingham: őrület, hogy az első kupadöntőmet Angliában játszhatom a BVB ellen

Jude Bellingham vitathatatlanul a Borussia Dortmund egyik legjobb játékosa volt az előző idényben, nem véletlenül vetette ki rá hálóját a Real Madrid. A még mindig szemtelenül fiatal angol világklasszissá érett a spanyoloknál, szombaton pedig máris farkasszemet nézhet egykori csapattársaival.

Az angol válogatott játékos nem sokkal tizenhetedik születésnapja után, 2020 nyarán igazolt a BVB-hez a Championshipben szereplő Birmingham City-től, majd három év elteltével Európa egyik legkeresettebb labdarúgójaként távozott a Real Madridhoz.

Az idei szezonban nyújtott teljesítményét látva cseppet sem túlzás, hogy az Aranylabdával kapcsolatban is felmerülhet a neve, különösen ha a háromoroszlánosoknak jól sikerül a nyári Európa-bajnokság. Bellinghamet a La Liga legjobb játékosának választották, csapatával pedig visszafoglalta a spanyol élvonal trónját a Barcelonától, szombat este pedig minden bizonnyal szeretnének duplázni.

Azt persze aligha sejthette, hogy éppen a Borussia Dortmund lesz az, amellyel szemben első Bajnokok Ligája-címét megszerezheti.

“Ha valaki a szezon előtt azt mondja nekem, hogy lehetőségem lesz megszerezni a világ legrangosabb klubtrófeáját, valószínűleg azt gondoltam volna, hogy ez nem lehetséges”

– mondta a húsz esztendős játékos a Bayern München ellen megnyert elődöntő után.

“Ez egy valóra vált álom. Gyerekként mindenki arról álmodik, hogy BL-döntőben szerepel majd futballistaként, és amikor eléred ezt, az egészen észbontó, alig akarom elhinni.”

Bellingham 132 mérkőzésen lépett pályára fekete-sárga mezben, ezeken a találkozókon 24 gólt szerzett és 25 gólpasszt osztott ki.

“Megtiszteltetés, hogy ilyen sokszor viselhettem a Dortmund mezét, akár jó, akár rossz passzban voltunk. Ugyan nagyon szeretném megnyerni a Bajnokok Ligáját és elérni a következő célomat, sosem fogom elfelejteni azt az utat, amelyet végig jártam idáig”

– fogalmazott az angol.

“Őrület, hogy az első nemzetközi finálémat Angliába játszhatom a Borussia Dortmund ellen, ezt el sem hiszem. Jó lesz újra látni néhány régi barátot. A Borussia megérdemli, hogy ott legyen a döntőben”

– szögezte le Bellingham.