HIVATALOS: Mats Hummels távozik a Borussia Dortmundtól!

13 sikeres évet követően a 35 esztendős hátvéd, Mats Hummels távozik a klubtól. A döntés azután született meg, hogy Lars Ricken, Sebastian Kehl és Mats Hummels tárgyaltak egymással a jövőről.

A távozó játékos elmondta: “Borussia Dortmund-szurkolók, az én időm 13 év után a végéhez ért a Fekete-Sárgáknál. Óriási megtiszteltetés és öröm volt ilyen hosszú ideig ennél a csapatnál játszani, és szinte végig itt voltam azon az úton, amit 2008 januárjától, a tabella 13. helyéről indulva tettünk meg odáig, ahol ma tart a csapat. A klub és a szurkolói különlegesek – és számomra még ennél is többet jelentenek. Szintén szeretnék köszönetet mondani az összes, BVB-nál dolgozó személynek, akik lenyűgöző munkát végeznek a csapatért, továbbá a végtelen számú fantasztikus edzőnek és csapattársnak, akikkel együtt dolgozhattam és játszhattam. Remélem, hogy minél hamarabb láthatlak titeket a Borsigplatzon újra ünnepelni. Addig is, szurkolok a távolból is csapatnak, és remélhetőleg a stadionon belül is. Hiányozni fogtok mind.”

Lars Ricken így fogalmazott Mats Hummels kapcsán: “Mats volt az egyik hajtóereje a Borussia Dortmundnak az elmúlt 15 év során. Rengeteg trófeát nyert, és megkérdőjelezhetetlen, hogy a legnagyobb csúcs a 2014-es világbajnoki trófea elhódítása volt. Mats belső hátvédként lenyűgöző volt, és most is az, és komplett játékosgenerációk reménykednek abban, hogy rendelkezzenek azzal a képességgel, hogy külsővel úgy játsszák meg a labdát, mint ő. Most úgy döntöttünk, hogy külön utakon folytatjuk tovább, és ez senki számára sem egyszerű döntés, amit meghoztunk. Mats örökké a BVB történelmének része marad. Rengeteget köszönhetünk neki, és ő is sokmindenért lehet hálás ennek a különleges klubnak. A legjobbakat kívánjuk neki a jövőjét illetően.”

A sportigazgató, Sebastian Kehl úgy fogalmazott: “Mats Hummels személyében egy lenyűgöző személyiséget veszítünk el, talán ő egyike az utolsóknak a maga karakterével a futballban. Mats nem csupán a Borussia Dortmundra gyakorolt nagy hatást pályafutása során, de a belső hátvédi poszt művészetét is teljesen új szintre emelte a világon. Trófeákat tudott nyerni velünk, a klub történetének első duplázásában is tevékeny szerepe volt, ráadásul Mats egy olyan srác, aki mindig a legjobbat követeli meg magától és a többiektől minden körülmények között. Szeretnék köszönetet mondani a szenvedélyéért, a győzni akarásáért és minden sajátosságáért, amit képviselt. Mindenki a BVB-nál a legjobbakat kívánja Matsnak a karrierjét és személyes életét illetően. Személy szerint sok-sok éve nagy becsben tartom őt, és mindig lesz egy erős kapocs közöttünk.”