HIVATALOS: Nuri Sahin a Borussia Dortmund vezetőedzője!

A 35 esztendős Nuri Sahin lett a Borussia Dortmund új vezetőedzője. Miután Lars Ricken, Sebastian Kehl és Nuri Sahin tárgyaltak pénteken, megszületett a döntés. A Dortmund új edzője hároméves szerződést írt alá, és veszi át ezzel a 41 esztendős Edin Terzic helyét, aki saját maga kérte a szerződése felbontását a BVB-nál.

Nuri Sahin a következőképp nyilatkozott a döntésről: “Óriási megtiszteltetés ez számomra, hogy a Borussia Dortmund vezetőedzője lehetek. Szeretném megköszönni mindenkinek a felnőtt csapat menedzsmentjében a bizalmat, amit mutattak felém, és óriási lelkesedéssel várom az új szerepkörömet a BVB-nál. Az első naptól kezdve megteszünk mindent, amit tudunk és rengeteg energiával, szenvedéllyel fogunk dolgozni azon, hogy a klubot a lehető legsikeresebbé tegyük.”

Lars Ricken is megosztotta gondolatait a döntés kapcsán: “Örömmel tölt el minket az, hogy Nuri Sahin személyében egy olyan edzőt jelenthetünk be, aki a fiatalabb generációt képviseli. Rendkívül keményen dolgozott azért az elmúlt években, hogy megalapozza edzői karrierjét, és hatalmas elköteleződést mutat az új pozíciója iránt, valamint azért, hogy segítse a csapat fejlődését. Mint korábbi játékosok, megértjük egymást, szorosan együttműködünk, és hatalmas ambícióink vannak. Nuri ismeri a klubot és a személyzetet, és a BVB benne van a vérében mind játékosként, mind segédedzőként egyaránt. Nincs kétségünk afelől, hogy Nuri a megfelelő edző a számunkra.”

Sebastian Kehl is nyilatkozott, s elmondta: “Nuri Sahin segített nekünk abban, hogy eljussunk a Bajnokok Ligája döntőjébe az előző idényben. Játékosként és segédedzőként is elég tapasztalt ahhoz, hogy tudja, miként működik a BVB – és ezeken felül azt is tudja, hogy miként lehetünk sikeresek. Természetes tekintélyéből és szakértelméből fakadóan jó kapcsolatot ápol a csapattal, és tudja, hogy min kell együtt dolgoznunk. Nuri teljes bizalmunkat és támogatásunkat élvezi.”

Nuri Sahin játékosként 274 tétmérkőzésen erősítette a Borussia Dortmundot, és 26 gólt szerzett. A csapattal 2011-ben megnyerte a Bundesligát, 2017-ben pedig a Német Kupát is. 2021 és 2023 között már edzőként is kipróbálhatta magát a török ligában szereplő Antalyaspor élén, 2024 januárjától pedig visszatért a BVB-hoz másodedzőként.

A részleteket később fogja közölni a csapat az edzői stábról