HIVATALOS: Waldemar Anton a Borussia Dortmundhoz igazolt!

A Borussia Dortmund bejelentette, hogy leigazolta a 27 esztendős Waldemar Antont a VfB Stuttgarttól. A középhátvéd, aki ezidáig a német válogatottal szerepelt az Európa-bajnokságon, és játszott a spanyolok elleni negyeddöntőben is, most hétfőn írta alá új szerződését, mely 2028. június 30-ig szól.

“Már alig várom az első mérkőzésem a Signal Iduna Parkban, a találkozást a szurkolókkal és a csapattársakkal egyaránt. Eredetileg nem állt szándékomban klubot váltani – de aztán a Borussia Dortmund érdeklődött. Egy topcsapat, amelyik a Bajnokok Ligája döntőjéig menetelt. Ez megmutatja, hogy milyen potenciál van ebben a klubban. Már az egyeztetések legelejétől fogva minden elöljáró a BVB-nál éreztette velem, hogy igazán le akarnak igazolni, mivel rendkívül fontos szerepet szánnak nekem és várnak is tőlem. Már várom ezt a kihívást.” – mondta el a hátvéd az átigazolás körülményeit.

Anton, aki 196 Bundesliga-mérkőzésen lépett pályára (és ezek során hat gólt szerzett, illetve hetet készített elő) a Hannover 96 ifjúsági akadémiáján pallérozódott, majd 2020 nyarán igazolt Stuttgartba, ahol kulcsemberré vált. Az előző idényben központi szerepet játszott abban, hogy csapata meglepetésre a második helyen zárta a bajnokságot, a bajnok Leverkusen után a második legkevesebb gólt kapva. 2024 márciusában debütált a német válogatottban, és három további válogatott mérkőzésen játszott utána. Anton július végén csatlakozik a BVB keretéhez, és utazik el a svájci Bad Ragazba az edzőtáborba.

Lars Ricken sportigazgató az alábbi szavakkal kommentálta a védő érkezését: “Waldemar Anton klasszis védővé fejlődött a Bundesligában, sportteljesítményileg és emberileg is figyelembe véve, illetve nemrég bevezette klubját is a Bajnokok Ligájába. Ezen a nyáron Waldemar számára számos lehetőség kinyílt hazai és nemzetközi berkekben is átigazolás terén, és boldogok vagyunk, hogy úgy döntött, hozzánk csatlakozik a számos megbeszélést követően.”

Sebastian Kehl is csatlakozott, s elmondta: “Waldemar elsőosztályú hátvéd, és óriási segítség a számunkra. Taktikailag remekül képzett, robosztus, erős a levegőben és egyértelmű vezér mind a pályán, mind az öltözőben, aki pozitív hatást tud gyakorolni, és mindig a lehető legnagyobb sikerért hajt. Ambíciózus német válogatott játékosként tökéletesen illeszkedik az elképzeléseinkbe, és örömmel tölt el, hogy meg tudtuk győzni arról, hogy közösen folytassuk a megkezdett utunkat.”

Borítókép forrása: bvb.de