Cole Campbell szerződést hosszabbított a Borussia Dortmunddal

A Borussia Dortmund hosszútávú szerződést kötött a 18 esztendős Cole Campbellel. Az amerikai U19-es válogatott aláírtaprofi szerződését a Borussia Dortmunddal, ahol így 2028. június 30-ig szól kontraktusa. Campbell így a szintén 18 esztendős Kjell Wätjennel karöltve folytatja fejlődését Dortmundban.

Lars Ricken a játékost dicsérve elmondta: “Cole különbséget tud jelenteni az U19-es csapatunkban. A tempója, cselezései, befejezései és mentalitása mind olyan kvalitás, ami különlegessé teszi őt. Szeretnénk továbbra is biztosítani az ő fejlődését, bemutatni őt a felnőttcsapatnak és edzéslehetőséget adunk számára a profikkal együtt a felkészülési időszakban.”

Campbell, aki amerikai és izlandi állampolgár is, 2022 júliusában érkezett a BVB-hoz. Ezen időszakban 18 gólt szerzett 19 assziszt mellett 52 mérkőzésen a Fekete-Sárgák U17-es és U19-es csapataiban.

Sebastian Kehl is megszólalt a fiatal tehetség kapcsán: “Cole egy rendkívül fiatal, és igazán izgalmas játékos, aki hatalmas lépést tett előre velünk az előző idényben. Rengeteg potenciált látunk benne, és örömmel tölt el minket az, hogy közösen fogjuk megtenni a következő lépést.”

A játékos maga örömmel nyilatkozott a hosszabbítás kapcsán: “Egy álom vált valóra számomra, mikor a BVB-hoz kerültem. Most megélem ezt az álmot, és az első naptól fogva azon dolgozom, hogy még tovább fejlődjek. Igazán boldog vagyok, és folytatni fogom a kemény munkát annak érdekében, hogy sikeres legyek a Borussia Dortmunddal.”

Borítókép forrása: bvb.de