Waldemar Anton első BVB-s interjúja: “Ez az, amit várhatnak tőlem a szurkolók…”

Waldemar Anton immáron a Borussia Dortmund játékosa. Az első, Fekete-Sárga játékosként adott interjújában a német válogatott játékos elmondta, hogy miért a 3-as számot választotta mezszámnak, milyen típusú játékos ő a pályán, és milyen ambíciói vannak a csapattal.

Üdvözlünk a Borussia Dortmundnál! A tinta megszáradt, immáron tagja vagy a BVB-családnak. Milyen érzéseid vannak?

Színtiszta öröm, izgatott várakozás. Alig várom, hogy megismerhessem a többieket, de előbb szabadságra megyek, eltöltök némi időt a családdal, feltöltődöm. Ezt követően találkozom a csapattal, megtapasztalom az itteni atmoszférát, különösen a szurkolók részéről, és együtt élünk meg rendkívül izgalmas pillanatokat.

Hogyan jött a szerződés a Dortmunddal?

Felgyorsult az elmúlt hetekben a folyamat, és ez egyértelműen felemelő érzés, mivel a BVB egy hatalmas klub, és lenyűgözőek a szurkolói. Ez egy rendkívül különleges tapasztalat a számomra, hogy megkeres a legnagyobb klubok egyike, és azt mondja: “Rád van szükségünk!” Hogy őszinte legyek, aludtam rá egy pár napot, de aztán viszonylag gyorsan rájöttem, hogy ezt szeretném csinálni, így nagyon örülök, hogy itt lehetek.

Milyen tapasztalataid vannak a stadionról és a Fekete-Sárga szurkolókról ezidáig?

Akkor érzékeled igazán a hatást, ami a stadionban ér, és amit gyakorolni tudsz, mikor a Sárga Fal előtt állsz. Ebben a klubban hatalmas hatást lehet gyakorolni. Itt mindig nagy a hangerő – sokat beszélek a pályán, de a mellettem álló csapattársak sem hallanak itt, ami igazán különleges. Ellenfélként viszont ezért nem vagy igazán hálás, viszont ezért is igazán boldog vagyok, hogy itt lehetek, hogy ezt a másik oldalról is megtapasztalhatom.

Mit tudott mondani neked Emre Can, Nico Schlotterbeck és Niclas Füllkrug a BVB-ról a válogatottnál?

Csupa pozitív dolgot mondtak róla, hogy mekkora erővé válhatsz, amikor nyersz a csapattal. Azt is elmondták, hogy nem könnyű, mivel a nyomás hatalmas. Azt is megtudtam viszont a srácoktól, hogy mindenki jól tudja ezt kezelni, és tudja, milyen nagy ez a klub, amikor jól teljesítesz. Nem próbáltak meggyőzni, meghagyták nekem a döntés lehetőségét. Ha jól állsz hozzá, egyszerűbb igent mondani – és ez volt a helyzet az elejétől fogva. Emre, Fülle és Schlotti is olyan játékosok, akik hozzám hasonlóan mindig nyerni akarnak. Ezért volt számomra egyszerű a döntés azt illetően, hogy ide jöjjek.

Milyen típusú játékos vagy a pályán?

Utálok veszteni, és imádok nyerni. Olyan fickó vagyok, aki mindent belead a győzelem érdekében – még akkor is, amikor az óra már ellened ketyeg. Soha nem lesz olyan mérkőzés, ahol feladnám a küzdelmet, és ez az a mentalitás, amire a BVB szurkolói tőlem számíthatnak.

Miért a 3-as mezszámot választottad?

Mindig hatalmas csodálója voltam Piquének, és ez szerepet játszott a döntésemben. Ez csak egy érzés volt, ami elkapott, úgy, mint amikor a 2-est választottam. Most valami mást szerettem volna, így emiatt döntöttem ezúttal a 3-as mellett.

Mik a céljaid a soron következő szezonra?

Mindig azt mondom, hogy elsőként szeretnék végezni. Amióta csak az eszemet tudom, mindig ezt a célt hajszoltam. Ez természetesen egy kemény és nehéz út lesz, de úgy gondolom, hogy mindenki a lehető legjobb eredményt szeretné elérni. Szeretném ugyanezt tenni egyéni szinten is, valamint a többiekkel összedolgozva a klubért is.

Borítókép forrása: bvb.de