A Borussia Dortmund történelme – 1930-as évek

1930

Valószínűleg sokakat foglalkoztat a csapat történelme, hiszen a Borussia Dortmundot immáron több mint 100 éve, 1909-ben alapították meg. A csapat azóta számos eseményt megélt, jutott már mennybe, vagy épp toporgott a pokol tornácán, ami biztos, hogy nem egy átlagos klub nem egy átlagos életútjáról van most jelenleg szó. Jelen áttekintő a kezdetektől fogva öleli fel a klub legnevesebb történéseit napjainkig bezárólag.

1935. 04. 29 – Belgium – Németország 1-6 – Lenz duplázott debütálásakor

A belga főváros, Brüsszel az ezt megelőző napon beleszaladt egy óriási pofonba a német futball által, mivel a nemzeti válogatott meglepetésre óriási különbséggel, 6-1-re győzött a belgák otthonában. A fiatal dortmundi játékos, August Lenz kiemelkedően teljesített első debütáló meccsén Prof. Otto Nerz kezdő tizenegyében. Ugyan teljesen új volt a nemzetközi futball világában (a csapata ekkor a másodosztályban játszott), és társait is alig ismerte, valamint gyakorta játszott hátrahúzódva a csapat, Lenz azonban nagyon gyors volt a labdával támadások terén, és erős lövései mindig utat találtak a belga kapura a mérkőzés során.

Két ilyen lövése célba ért, és a lehető legjobbkor időzítve, mivel a német csapatnak szüksége volt némi plusz löketre. Az eredmény ugyan könnyű győzelmet sejtetett, valójában egy nagyon kemény küzdelmet hozott a találkozó. A szőke középcsatár, Lenz teljes mértékben hozta azt a magas szintet, amit elvártak tőle. Ő egy született küzdő volt, és a két gólja megmutatta lövési bátorságát, valamint gyors gondolkodását, mikor helyzet adódik előtte. Nem ez volt az utolsó alkalom, amikor August Lenz a válogatott csapatát erősítette.