Archívum – Szezon 13/14 – Német Kupadöntő

A labdarúgó Német Kupa döntőjében a Borussia Dortmund 90 perc után 0–0-ra végzett a Bayern Münchennel Berlinben. A hosszabbításban első 15 percében sem erőltették meg magukat a csapatok, az újabb fordulás után azonban jött Arjen Robben, majd Thomas Müller gólja. Tizenhetedszer emelhette a magasba Bayern-játékos a Német Kupát!

A fekete-sárgáknál az utolsó meccsét játszó, nyáron Münchenbe költöző Robert Lewandowski vezette BVB az első percekben csak a védekezéssel tudott foglalkozni. Kis híján hátrányba is kerültek a „hazaiak”, Müller ment el a jobb szélen az ötödik percben Robben kiugratása után, majd belevágta a labdát a szöget jól záró Weidenfellerbe.

Az első tíz perc tanácstalanság után a Dortmund is villant, egy gyors kontra végén Lewandowski a bal kapufa mellé csavarta a labdát kiszorított helyzetből.

A pörgős kezdés után visszavettek a csapatok, és a meccs is lelassult, pedig a kispadra nevezett Franck Ribéry is beállt az első fél óra végén a megsérülő Philipp Lahm helyére.

A fordulás után ott folytatta a Bayern, ahol abbahagyta, sokkal többet volt a bajoroknál a labda, de a helyzetek elmaradtak, középen ment csak a passzolgatás.

Az 56. percben aztán Ribéry meglódult a bal szélen, középre tette a labdát, bent Müller pörgetett, Wiedenfellernek megint mentenie kellett a gólvonalról. A meccs legnagyobb helyzetéig a 65. percig kellett várni, Dante fejelte le a labdát, Hummels azonnal bólintott, az utolsó utáni pillanatban a brazil védő azonban még visszaért, és a gólvonalról – vagy talán azon túlról is – kiszedte a labdát.

A dortmundiaktól „elvett” találat után felpörögtek a fekete-sárgák, és két perc alatt kétszer is ráijesztettek a bajorokra, előbb Reus tüzelt a kapu mellé, majd Kirch bombáját kellett kitenyerelnie Neuernek.

A hajrára teljesen leálltak a csapatok, maradt a 0–0, jöhetett a hosszabbítás! A ráadás első percében rögtön gólt is láthattunk volna, de a csereként beálló Aubameyang egy hajszállal a kapu mellé csavart.

Ezt követően rengeteget állt a játék, Kroos, majd Lewandowski is begörcsölt, a helyzetek elmaradtak, egy gyors masszázs, majd térfelet cseréltek a csapatok.

A fordulás után jött Robben, aki a 107. percben már nem kegyelmezett! Weidenfeller rossz helyre ment kidobása után Boateng lopott labdát, középre játszott, bent – már a túlsó kapufánál – Arjen Robben helyezkedett, és higgadtan a kapuba gurított a dortmundi kapus lába között közelről. 0–1

A kegyelemdöfést a dortmundiaknak a 123. percben Thomas Müller adta meg. A német csatár, bár a végére teljesen elkészült erejével, lefutotta Schmelzert Pizarro szöktetésével, Wiedenfeller mellett is elhúzta a labdát, és az üres kapuba passzolt (0–2), beállítva a végeredményt.

Forrás: www.nemzetisport.hu

Borussia Dortmund : Weidenfeller – Piszczek, Szokratisz, Hummels, Schmelzer – Jojics (Aubameyang, 83.), Sahin – Mhitarjan (Kirch, 60.), Reus, Grosskreutz (Hofmann, 110.) – Lewandowski
Bayern München:
Neuer – Lahm (Ribéry, 31.; Pizarro, 109.), Boateng, Dante, Rafinha – Javi Martínez, Höjbjerg (Van Buyten, 102.) – Robben, Kroos, Müller – Götze
Gólszerzők:
Robben (107.), Müller (123.)

[doptg id=”6″]