Archívum – Szezon 14/15 – Német kupa döntő

A labdarúgó Német Kupa döntőjében a Wolfsburg 3–1-re legyőzte a Borussia Dortmundot. A távozó Jürgen Klopp együttese az ötödik percben vezetett, de a története első aranyérmét szerző „farkasok” még a szünet előtt fordítottak.

Utolsó meccsén ült a Dortmund kispadján Jürgen Klopp vezetőedző, aki hét szezon után döntött úgy, hogy elhagyja az együttest. A Borussia nagy rössel kezdte a berlini finálét, és az ötödik percben Pierre-Emerick Aubemeyang szép góljával vezetést szerzett (1–0).

A Wolfsburg azonban kiváló futballal és bő fél óra alatt három találattal válaszolt! Először Luiz Gustavo értékesített egy kipattanót közelről, majd Kevin De Bruyne káprázatosan szép gólt lőtt távolról a jobb alsóba. A 38. percben Bas Dost fejjel volt eredményes, a holland góljával ki is alakult az 1–3-as végeredmény.

A Dortmund a második félidőben nem tudott felzárkózni, Diego Benaglio kapusnak két-három védést kellett bemutatnia – miközben a túloldalon Daniel Caligiuri egymaga két gólt szerezhetett volna óriási helyzeteiből.

A Wolfsburg története első aranyérmét szerezte a Német Kupában, s ő lett a sorozat 25. győztese. A Dortmund pedig vereséggel és kupaezüsttel búcsúzott Klopptól.

Forrás: www.nemzetisport.hu